Zde může být vaše reklama.

Nejen Kaufland na Tabuláku: Nákupní centrum na Bělidlech se do roka zvětší na dvojnásobek

Nejen Kaufland na Tabuláku: Nákupní centrum na Bělidlech  se do roka zvětší na dvojnásobek

14. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nákupní centrum Bělidla se rozroste. Podle informací, které máme k dispozici, se rozšíření přibližně na dvojnásobek současné rozlohy chystá už na příští rok. Plány jsou, hledají se pouze nájemci.

reklama poutak

Olomouc opět staví obchoďáky. Stavbu dalšího hypermarketu plánuje v Olomouci obchodní řetězec Kaufland, který ve stotisícovém městě už jednu velkoplošnou prodejnu provozuje nedaleko hlavního nádraží. Nový hypermarket Kaufland má být do konce příštího roku otevřen v Hněvotínské ulici. Informace vyplývají z databáze EIA. Po zprovoznění druhého hypermarketu Kaufland se v Olomouci dál zvýší hustota maloobchodní plochy, která už nyní dvojnásobně převyšuje republikový průměr. Společnost Kaufland plánovanou investici do nového hypermarketu v Olomouci zdůvodnila tím, že nedaleko Hněvotínské ulice se chystá stavba domů s 325 byty, ve kterých by mělo žít zhruba 850 lidí. V blízkém okolí už bylo postaveno několik nových obytných domů a nedaleko stojí lidnatá sídliště Tabulový vrch a Nová Ulice Hypermarketů v supermarketů v Olomouci přibývá. Velkoplošné prodejny ve městě provozují společnosti Tesco, Ahold, Globus a Kaufland, které jsou hlavními hráči v tuzemském maloobchodu. Zhruba kilometr vzdušnou čarou od místa plánované stavby prodejny Kaufland stojí nákupní centrum s hypermarketem Tesco, v jehož sousedství funguje velký supermarket Terno. Obchodní řetězec Kaufland nyní v Česku provozuje 126 prodejen a dvě distribuční centra. V současné době zaměstnává 12 tisíc zaměstnanců.
Aby toho nebylo málo, plánuje se během příštího roku rozsáhlá dostavba obchodního centra na Bělidlech. Podle informací, které má Hanácký Večerník neoficiálně k dispozici, už existují plány druhé poloviny areálu (na snímku ve směru k restauraci Na Pile), management centra jen v tuto chvíli hledá vhodné nájemce pro dostavbu, aby mohl začít stavět.
-vb-

Další články