Zde může být vaše reklama.

Překvapivá zpráva z ODS: Martin Novotný nejspíš končí v politice!

Překvapivá zpráva z ODS: Martin Novotný nejspíš končí v politice!

22. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

louholetý olomoucký primátor, později poslanec a jednu dobu dokonce místopředseda ODS končí. Strana jej vůbec nenominovala na kandidátku do Sněmovny, a Novotný ani nepřišel na oblastní sněm. Co se stalo?

Oficiálním důvodem má být podle Novotného brzké narození dalšího potomka, tím skutečným pak zřejmě dlouhodobější rozpory s vedením své strany a podle všeho i námluvy s Robejškovými realisty.

Vzestup a pád
Martin Novotný se stal už ve třiceti letech olomouckým zastupitelem, už o dva roky dříve pracoval jako poradce tehdejšího místopředsedy Sněmovny Ivana Langera. Náměstkem olomouckého primátora Tesaříka zastával až do roku 2006, kdy byl zvolen primátorem Olomouce. Ve volbách roce 2010 pak tento post obhájil. Z funkce rezignoval ve prospěch Martina Majora k 1. březnu 2014 kvůli souběhu funkcí a nadále se plně věnoval práci ve Sněmovně. Ve stejném roce 2014 na 24. kongresu ODS, který se konal v Olomouci, byl 19. ledna  po dramatickém vývoji ve třetím kole druhé volby zvolen místopředsedou strany, hlasovalo pro něj 227 delegátů. V nejužší špičce ODS ale vydržel jen dva roky;  již v následující volbě v lednu 2016 svoji pozici místopředsedy  neuhájil, když získal pouze 160 hlasů od 463 delegátů (tj. 35 %) a v této funkci skončil. V zákulisí se od té doby mluví o jeho nepevné pozici v ODS, která nyní vrcholí tím, že Novotný vůbec nebude obhajovat svůj mandát poslance...

Celý text v tištěném Hanáckém Večerníku 23.2.1017

Další články