Zde může být vaše reklama.

Řízený návrat Jiřího Kubíčka do Sigmy. Už brzy?

Řízený návrat Jiřího Kubíčka do Sigmy. Už brzy?

19. 09. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Krátce poté, co byly zveřejněny kandidátky politických stran do komunálních voleb, se v Olomouci mnozí pozastavili nad tím, že jako dvojka SPD kandiduje bývalý šéf Sigmy Jiří Kubíček. Politickou kariéru by přitom nejspíš řešit nemusel. Podle lidí, kteří se pohybují kolem fotbalu, má ale jeho kandidatura jediný smysl - vrátit se ve velkém stylu do Sigmy.

videoprojektory web

V té skončil po sporech s Jaromírem Gajdou po úplatkářské aféře s Kaprovou Bohemkou, stáhl se do ústraní a jen občasně  komentoval dění ve fotbale na svém blogu, anebo v denním tisku. S blížícími se volbami nicméně přitvrdil a v rozhovoru pro Olomoucký Deník dokonce uvedl, že " světe div se, hlavní strůjce tehdejšího problému se až do dneška udržel v rozhodujících manažerských pozicích akciovky i spolku, a navíc postupně při nesouhlasu s politikou klubu odešlo mnoho osob, na kterých klub stál."  Dvojka na kandidátce s reálnou šancí na zvolení Kubíček přitom ještě nedávno jakoukoli ambici návratu popíral.  V únorovém rozhovoru pro MF Dnes uvedl, že " Ano, už nikdy nechci nést odpovědnost za dění ve fotbalovém klubu nebo svazu. Dělat najatého manažera a nemít pozici vybudovanou dlouholetou prací v klubu bez důvěry v kolegy je totální nesmysl." Podle lidí, kteří se vyznají ve fotbalovém prostředí, je ale všechno jinak a Kubíček o návrat skutečně usiluje.


Na radnici nastalo pozdvižení. Chceme to, nebo ne?

Politikům krátce po zveřejnění kandidátek došly možné konsekvence Kubíčkovy kandidatury. "V tuto chvíli k tomu mohu říci jediné: Už jsem byl v ústraní, vracet jsem se nechtěl. Po pěti až sedmi letech ale často v životě člověka začíná období, kdy může při pohledu zpátky svůj názor přehodnotit. Když se ohlédnu, za mě bylo v klubu 75 milionů majetku, dnes tam není ani koruna. Něco jsem dokázal i na svazu, minimálně to, že jsem pomohl do funkce reprezentačního trenéra prosadit Karla Brücknera. Co se dnes v Sigmě děje, a jak se tam nakládá s majetkem? Samozřejmě, že pokud bych byl zvolen do Zastupitelstva nebo dokonce v rámci koalice do Rady, budu mít snahu svoje zkušenosti zúročit,"  řekl Jiří Kubíček redakci Hanáckého Večerníku...

Celý text v tištěném vydání Hanáckého Večerníku 20.9.2018

Další články