Zde může být vaše reklama.

Divoká diskuse politiků Šantovka Tower prošla o jediný tajný hlas

Šantovka Tower prošla o jediný tajný hlas

17. 06. 2019 - 21:21

V Olomouci nepříliš obvyklé tajné hlasování má za sebou Zastupitelstvo ve věci vypořádání se s námitkami proti Šantovka Tower. Stavba nakonec o jediný tajný hlas prošla, hlasování ale předcházela několikahodinová velmi vypjatá diskuse.

Investor Šantovka Tower má od minulého týdne zatím nepravomocné územní rozhodnutí, pondělí Zastupitelstvo tak bylo jednou z posledních možností odpůrců stavby dosáhnout změny. Na programu Zastupitelstva bylo dnes jak vypořádání se s námitkami vůči územnímu řízení ve věci mrakodrapu, tak i změna územního plánu. Pro přijetí námitek ale hlasovalo v tajném hlasování jen 22 zastupitelů, jediný hlas tedy chyběl k tomu, aby byly námitky přijaty. V důsledku toho už na hlasování o změně územního plánu ani nedošlo. Tajné hlasování o námitkých přitom spolu s koalicí protlačila i část opozice.

Plíhalová se rozvášnila, ohradila se proti tajnému hlasování

Hlasování provázela velmi bouřlivá diskuse zastupitelů. Věcně promluvil  především Milan Feranec, následně se do diskuse ostře zapojila Ivana Plíhalová s tím, že koalice před volbami deklarovala transparentnost a vyjádřila se ostře proti tomu, že se v takové věci hlasuje tajně. Proti stavbě se samozřejmě vyjádřili architekti z ProOlomouc.

Během diskuse ale padl i zajimavý argument z úst právních specialistů investora, že je škoda, že Regulační plán Městské památkové rezervace nemá v tuto chvíli žádnou v Olomouci právní validitu a nelze ji uplatňovat ve stavebních řízeních.

Další články