Zde může být vaše reklama.

Společně chtějí změnit Olomouc. Na lokální politickou scénu vstupuje nové hnutí

Společně chtějí změnit Olomouc.  Na lokální politickou scénu vstupuje nové hnutí

27. 03. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Do podzimních komunálních voleb v Olomouci vstoupí nové politické hnutí Společně. Jeho cílem je postupovat odlišněji než tradiční politické strany a dát větší prostor občanům, například prostřednict vím participativního rozpočtu. O všech podstatných záležitostech bude hnutí informovat na sociálních sítích a webu, které plánuje spustit do konce března.

luneta banner

Podle zástupců hnutí bývá volební nabídka ve městě pravidelně pestrá, nicméně převažují Podle zástupců hnutí bývá volební nabídka ve městě pravidelně pestrá, nicméně převažují politické strany, které o Olomouci rozhodují v podstatě již tři desítky let. Občas jim sice sekundují nezávislá uskupení, ta ale kvůli marginální podpoře nemají na řízení měst a prakticky žádný vliv.
 
„Chceme přinést dlouhodobou vizi pro město, pro jeho budoucnost. Olomouc je krásné místo pro život, ale stále nedokázalo využít naplno svůj potenciál. Žijí tu úžasní a zajímaví lidé, ale někteří právě kvůli tomu, že se rozvíjíme pod možnosti , odchází pryč. A to je škoda. Udržme tu ty nejlepší lidi, dejme jim perspektivu. Dívejme se primárně dopředu,ne dozadu.Tam už toho moc nenapravíme,“ uvedl jeden z iniciátorů hnutí Dominik Králík.

Název hnutí vznikl spontánně již před několika týdny. Hnutí Společně nyní sbírá podpisy pro svou registraci, žádost na ministerstvo vnitra odešle na začátku dubna. V současné době rovněž sestavuje volbní program a vytváří potřebné zázemí pro zahájení volební kampaně. O kandidátce bude jasno během května. "Volební kampaň bude velmi viditelná, pozitivní a konkrétní. O kandidaturu je obrovský zájem, vybíráme pečlivě, na základě programu a vizí potenciálních kandidátů," sdělil člen přípravného výboru hnutí a právník Robert Runták.

age-

Další články