Zde může být vaše reklama.

Opozice nesouhlasí Stavební úřad vydal rozhodnutí, Šantovka Tower má zelenou

Stavební úřad vydal rozhodnutí, Šantovka Tower má zelenou
Vizualizace projektu FOTO: Ateliér Benoy

13. 06. 2019 - 13:19

Pro ty, kteří dnes v jedenáct hodin poslouchali zprávy Českého rozhlasu Olomouc, to mohl být šok, překvapení, očekávané rozhodnutí. Mohli cítit vztek i radost.

Každopádně, podle informací, které během zpravodajské relace na rozhlasu zazněly, vydal olomoucký stavební úřad potřebné územní rozhodnutí pro stavbu 76 metrů vysoké stavby Šantovka Tower v ochranném pásmu městské památkové rezervace.

„V úterý vydal stavební úřad územní rozhodnutí o umístění stavby Šantovka Tower,“ potvrdila pro Český rozhlas vedoucí stavebního odboru Eva Hyravá. „Považuji to za velké selhání olomoucké politiky i olomouckého úřadu," uvedl pro Rozhlas Tomáš Pejpek, předseda opozičního hnutí ProOlomouc, které proti Šantovce Tower dlouhodobě vystupuje. V průběhu let, kdy se projekt Šantovka Tower řeší, pro něj i proti němu vystoupili desítky lidí, architekti i další osobnosti Olomouce. Několikrát se pořádali také velké protesty na Horním náměstí u radnice.

K situaci se pro Večerník vyjádřila také zastupitelka koaličního hnutí spOLečně a herečka Ivana Plíhalová. "Došlo přesně k tomu, co jsme očekávali a já jen pevně doufám, že zastupitelé se proti tomuto rozhodnutí na pondělním jednání postaví ve veřejném hlasování," uvedla Plíhalová.

Co je zatím jisté je, že rozhodnutí není pravomocné.

Tématu Šantovka Tower jsme se věnovali i my na Hanáckém Večerníku. Před třemi lety jsme se v jednom z textů věnovali rozpuštění odboru kultury, kdy se opoziční zastupitelé obávali, že jde o přípravu pro schválení projektu Šantovka Tower. Informovali jsme vás například i o tom, jak se některým lidem z Olomouc nelíbí, že se jim podprahově podsouvá vizualizace na projekt, který nechtějí, aby ve městě stál. Náš korespondent Radim Kašpar psal letos v březnu o tom, abychom se nebáli přiležitosti.

Podrobnosti pro vás připravujeme.

Další články