Zde může být vaše reklama.

U Koruny spadla fasáda domu na projíždějící tramvaj

U Koruny spadla fasáda domu na projíždějící tramvaj

24. 08. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Olomoucké ulice Pekařská a Denisova jsou od středečního odpoledne uzavřeny a tramvajová doprava je odkloněna. V odpoledních hodinách tam došlo k pádu zdiva na projíždějící tramvaj. Podle předběžných informací jsou tři, podle některých zdrojů dva lidé zranění a museli být převezeni do nemocnice, ostatní lidé jsou v šoku.

Podle zjištění redakce Hanáckého Večerníku přímo na místě se jedná o dům, u kterého bylo ještě včera postavené lešení, fasáda se opravovala, a spekuluje se tedy o nekvalitní práci stavební firmy. Na tuto předběžnou verzi poukazuje i skutečnost, že došlo ke zhroucení celého stropu v budově.

Jestliže se nikomu nic vážného nestalo, pak ale doslova zázrakem. Přímo na místě, kam zdivo padalo, bylo několik lidí, všichni se ale stačili před největšími kusy zdiva rozutéct. Záchranná služba hlásí tři zraněné.

Na místě jsou vozy Hasičské záchranné služby a policie, dům, ze kterého zdivo upadlo, byl evakuován. Policie prostor hermeticky uzavřela a na místo je povolán statik, aby posoudil stav zbylého zdiva na domě, ze kterého k pádu omítky došlo.

Situaci sledujeme.

Vlastimil Blaťák

Další články