Zde může být vaše reklama.

Církev proti koronaviru V Olomouci vystavili ostatky svaté Pavlíny

V Olomouci vystavili ostatky svaté Pavlíny
Ostatky jsou vystaveny v katedrále svatého Václava v Olomouci

foto: Pixabay

08. 04. 2020 - 07:26

V katedrále svatého Václava v Olomouci jsou vystaveny ostatky svaté Pavlíny, patronky Olomouce a ochránkyně před morem. Církev se k tomuto kroku uchýlila v souvislosti s koronavirem. Pomodlit se u ostatků mohou věříci každý den, ale musí dodržovat bezpečnostní opatření.

„Už v minulosti se ukázalo, že přímluva svaté Pavlíny pomohla nejen Olomoučanům před zhoubnou nemocí. Chceme se k ní obracet i nyní a prosit, aby Bůh na její přímluvu dal zdraví nemocným, aby zastavil šíření epidemie koronaviru, dal svou pomoc a útěchu všem, na které tato situace a související bezpečnostní opatření těžce doléhají, a také aby posiloval všechny, kdo v této krizi pečují o nemocné i potřebné,“ řekl olomoucký pomocný biskup Josef Nuzík České televizi.

Ostatky jsou vystaveny v relikviáři na stupních hlavního oltáře katedrály a jsou dobře vidět i přes mříž mezi presbytářem a chrámovou lodí. Katedrála je otevřená a věřící do ní mohou přijít mezi sedmou ráno a sedmou večer. Musí ale dodržovat všechna aktuální opatření - dodržovat dvoumetrový odstup, mít roušku a nezdržovat se ve skupinách větších než dvou lidí, pokud nejde o rodinu.

Další články