Zde může být vaše reklama.

V přívalech sněhu bourají i autobusy MHD. Zítra začne tát a bude ještě hůř

V přívalech sněhu bourají i autobusy MHD. Zítra začne tát a bude ještě hůř

31. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Silné sněžení, které postihlo celý kraj během úterka, má na svědomí desítky dopravních nehod. V Olomouci například ve večerních hodinách nedobrzdil městský autobus na křižovatce, na nohou je ale celý kraj. Havárie kamionu zablokovala dálnici na Ostravu. Silničáři odvádějí skvělou práci, kapacitně ale zvládají jen s vypětím všech sil.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu ale vydatné sněžení nekončí a ve středu v ranních hodinách by mělo pokračovat. Naše území bude totiž ovlivňovat výšková tlaková níže, která bude postupovat k severovýchodu nad Polsko. Zejména ve vyšších hladinách opět zesílí příliv teplého vzduchu od jihu, což znamená pro nejbližší dva dny teploty nad nulou a tání.

Mohou hrozit lokální povodně?

Vrsty ledu, které leží na řekách po měsíci mrazu, mohou, v souvislosti s rychlým táním množství sněhu, znamenat v některých lokalitách zvýšené povodňové riziko. Při slunečném počasí totiž meteorologové očekávají v pátek na Olomoucku až plus pět stupňů. V noci by měly teploty zůstat pod nulou, a riziko ledovky na silnicích je proto na druhou polovinu týdne mimořádně vysoké.

-ms-

Další články