Zde může být vaše reklama.

Ve vodojemu praskl ventil, 60 bytů zatopeno, dům je bez proudu

Ve vodojemu praskl ventil, 60 bytů zatopeno, dům je bez proudu

09. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V pondělí 9. 5. došlo v olomouckém vodojemu na ulici I.P. Pavlova k závažné havárii, pravděpodobně jde o prasklý ventil. Zhruba šedesátka bytů je bez elektřiny a zůstane bez ní minimálně do konce tohoto týdne. Podle svědectví šokovaných obyvatel domu tekla voda i ze zásuvek.

K havárii došlo dnes v dopoledních hodinách, pravděpodobně krátce před polednem. "Na místo se okamžitě sjeli vodaři, elektrikáři, a firmy, které tady provozují internet. Všechno je odpojené, vody je tu doopravdy dost," svěřila se redaktorům Hanáckého Večerníku starší obyvatelka domu. Stejně jako všichni její sousedi je nyní odkázána na svíčky. Dům má ve dvanácti partech přibližně šedesátku bytů, ve sklepě stojí voda a spodní patra jsou postižena nejhůř.

"Voda mi tekla i ze zásuvek"

Podle svědectví obyvatelky vodojemu tekla během dne lidem v nižších patrech voda i ze zásuvek. Voda protekla i do zářivek a svítidel, takže demontáž krytu zářivkového svítidla znamenala pro přítomného elektrikáře vodní lázeň. Elektřina byla proto v domě okamžitě odpojena, podle přítomných pracovníků bude dům odstaven od proudu minimálně do konce tohoto týdne, možná ale i déle. Dům přitom  zásobuje pitnou vodou nejen blízké sídlište, ale také Fakultní nemocnici Olomouc, přerušení dodávek pitné vody ale zatím není známo. Společnost Moravská Vodárenská ještě v pondělí večer na svém webu žádnou havárii v lokalitě neoznamovala.

Případem se dále zabýváme.

-vb-

Další články