Zde může být vaše reklama.

Vítr dělal problémy, Posluchov odřízl strom přes silnici. Lidé i přes zákaz dál chodí do lesa

Vítr dělal problémy, Posluchov odřízl strom přes silnici. Lidé i přes zákaz dál chodí do lesa

08. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Zákaz vstupu do lesa, který na Olomoucku platí od konce března, víkendoví turisté nedodržují. O slunném víkendu vyrazili do lesů okolo Radíkova a Svatého Kopečka. Silný vítr na neděli ovšem páchal v lesích další škody: přes silnici z Hluboček na Posluchov spadl vzorstý smrk, v lesích padaly další stromy. Lidi to neodradilo.

videoprojektory web

Olomoucký kraj na žádost státního podniku Lesy ČR dočasně zakázal vstup do dalších lesů na Olomoucku a v okolí Šternberku, které v polovině března poničila vichřice. Zákaz platí do 28. června a vydán byl proto, aby lesníci mohli bezpečně odstranit spadlé stromy. ČTK dnes informaci získala z úřední desky krajského úřadu. Hejtmanství už o několik dní dříve zakázalo vstup do některých silným větrem poškozených lesů, které patří Lesům města Olomouce.

Vydaný zákaz se týká například státních lesů v okolí Olomouce, Droždína, Radíkova, Lošova, Moravského Berouna, Domašova u Šternberka, Mutkova, Nové Hradečné, Lipinky, Hrubé Vody, Tovéře či Hraničích Petrovic. Na přístupových cestách jsou umístěny cedule s informacemi o zákazu vstupu

Zakázán je od minulého týdne také vstup do některých lesů v majetku Lesů města Olomouce. Lidé nemůžou chodit například od lesních porostů v okolí Mutkova, Huzové, Arnoltic, Dalova, Horní Loděnice, Hluboček a Lošova. Zákaz tam bude platit tři měsíce.

Ke stejnému kroku krátce po větrné kalamitě přistoupila radnice ve Šternberku na Olomoucku. Zákaz platí do 22. června a vztahuje se na městské lesy v katastrálních územích Šternberk, Lhota u Šternberka, Dalov a Těšíkov. Lidé by podle Černocké měli zákaz respektovat hlavně v zájmu vlastní bezpečnosti, ale hrozí jim i pokuta. Porušení zákazu vstupu do lesů je přestupkem, za který orgán státní správy lesů může uložit pokutu až 5000 korun.

-ms-

Další články