Zde může být vaše reklama.

Piráti a Zelení uspořádají Shromáždění na podporu demokracie a lidských práv

Piráti a Zelení uspořádají Shromáždění na podporu demokracie a lidských práv

06. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Den vítězství nad fašismem si v neděli 8. května 2016 připomenou Piráti společně se Zelenými. V Olomouci se na Horním náměstí od 14 hodin koná Shromáždění na podporu demokracie a lidských práv. K akci se připojí také místní nevládní organizace a občanská sdružení působící v humanitární či lidskoprávní oblasti.

Hlavním cílem akce je projevit nesouhlas s netolerancí a strachem z neznámého. Tyto nálady v poslední době sílí a vedou k nenápadnému omezování soukromí a občanských svobod. Srdečně jsou zváni všichni otevření lidé dobré vůle.

„V poslední době se v České republice konají veřejná shromáždění či demonstrace, které svým nenávistným obsahem přispívají ke zhoršování společenské atmosféry. V den historického vítězství nad fašismem v Evropě chceme jako občané země EU projevit nesouhlas s těmito tendencemi a také ukázat ochotu pomoci lidem v nouzi. Život v pestré společnosti není omezující, naopak umožňuje výměnu a rozvoj idejí, což je předpokladem pokroku," říká Vojtěch Pikal, místopředseda České pirátské strany.

„Ocitáme se znovu v situaci, kdy je potřeba aktivně vyjádřit podporu demokratickým ideálům a ocenit všechny, kteří v minulosti bojovali proti fašismu. Na akci rádi uvítáme všechny, kdo se nebojí vyjádřit podporu lidským právům, demokracii a Evropské unii,“ říká Ondřej Plachý, člen Strany zelených.

Program happeningu

14:00 Zahájení, úvodní představení, organizační informace
14:02 - 14:10 úvodní slovo František Kocourek a Miloš Zmeškal
14:10 - 14:40 Ivan Bartoš, předseda České pirátské strany
14:45 - 15:15 Olga Pavlů, členka Strany zelených
15:20 - 15:40 Michal Berg, člen předsednictva Strany zelených
15:40 - 16:00 Vojtěch Pikal, místopředseda České pirátské strany

Během akce budou k dispozici informační stánky Strany zelených, České pirátské strany a TTIP - iniciativy proti Transatlantického obchodního a investičního partnerství, dohodě mezi USA a EU

Odkaz na FB akce: https://www.facebook.com/events/556389197875163/

-age-

Další články