Zde může být vaše reklama.

Co se reálně stalo v Přerově: Na Vránově Exekutorském úřadu byla policie

Co se reálně stalo v Přerově: Na Vránově Exekutorském úřadu byla policie

16. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Živo dnes bylo na Exekutorském úřadě v Přerově, kde dopoledne zasahovala policie. Proti sobě se postavily dvě skupiny zaměstnanců úřadu, a oddělit je museli až policisté. Jde přitom o miliony korun.

"Oznamujeme, že 31.3.2016 přechází výkon Exekutorského úřadu Přerov z JUD. Tomáše Vrány na JUDr. Lukáše Jíchu. Veškeré kontakty a bankovní spojení zůstávají zachovány. Pro povinné a úhrady jejich dluhů se nic nemění. Čísla účtu i variabilní symboly zůstávají stejné. Platební povinnosti, stejně jako platnost aktivovaných splátkových kalendářů jsou zachovány," zněla krátká tisková zpráva Exekutorského úřadu Přerov, zveřejněná včera na webu. Převod společnosti ovšem zdaleka nebyl tak bezproblémový. V dnešním tiskovém prohlášení oznámilo vedení úřadu, že Vrána měl z úřadu vyvést miliony korun. Ještě před tím ale v budově zasahovala policie.

Když jsem o miliony...

„Několik dní před předáním přerovského úřadu do mých rukou došlo k fatálnímu selhání soudního exekutora Tomáše Vrány, od něhož úřad přebírám k 1. 4. 2016. Tomáš Vrána spolu s údajným nově jmenovaným generálním ředitelem svého úřadu Mgr. Jiřím Bílkem vyvedli v úterý 15. 3. z depozitního účtu úschov soudního exekutora na účet společnosti C.M.B CZ FACILITY částku několika miliónů korun,“ oznámil JUDr. Lukáš Jícha, soudní exekutor jmenovaný do přerovského exekutorského úřadu jako nástupce Tomáše Vrány. Jícha podává na Vránu trestní oznámení a bude usilovat o předběžné opatření soudu, aby předchozí šéf úřadu nemohl s penězi nakládat.

Budovu ale celou noc musela střežit policie, a to kvůli střetu dvou táborů zaměstnanců. „Skupinu osob, která přišla úřad převzít, nevpustili současní zaměstnanci do objektu. Zablokovali vstup a odmítli komunikovat i s přivolanou hlídkou," řekla k události přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Konflikt se vyhrotil na tolik, že došlo až k verbálním a podle některých účastníků, kteří chtějí zůstat v anonymitě, i fyzickým útokům.
Kauzu sledujeme.

red-

 

Další články