Zde může být vaše reklama.

Dluhonské mosty se v sobotu 1. prosince otevřou, ale ještě se bude čekat na přestřižení pásky

Dluhonské mosty se v sobotu 1. prosince otevřou, ale ještě se bude čekat na přestřižení pásky

28. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nově postavené Dluhonské mosty prošly dnes dopoledne úspěšně kolaudací. Uzavřeny zůstanou ještě do posledního listopadového pátku - a v sobotu 1. prosince se po nich mohou projet první auta. Politici je slavnostně otevřou až o dva dny později.

jaro_banner_web

„Firma Strabag stihla postavit mosty přesně podle harmonogramu, tedy za 56 týdnů. V souladu s projektem jsou širší a je na nich oddělena silniční a bezmotorová doprava, takže jsou bezpečnější pro chodce či cyklisty,“ konstatoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Mosty vedoucí z Přerova do místní části Dluhonice, které byly v havarijním stavu, se uzavřely vloni na podzim – konkrétně 6. listopadu. Podle odborníků bylo třeba je uzavřít, protože trpěly celoplošnou korozí, deformací výztuh a oslabením nosných prvků.
 
Dnes se už tyčí nad železničními tratěmi Přerov – Česká Třebová a Přerov – Bohumín dvě nové konstrukce – jedna v tyrkysově modré barvě a druhá v sytě růžové. Jejich stavba stála 90 milionů korun včetně DPH, z toho Státní fond dopravní infrastruktury zaplatil 78 milionů 721 tisíc korun, zbytek hradilo ze své pokladny město Přerov.
 
„V pondělí 3. prosince v deset hodin dopoledne nás ještě čeká slavnostní přestřižení pásky, kterého se zúčastní nejen zástupci města, ale i firem, které se na stavbě mostů podílely. Bude to závěrečná tečka této úspěšně zvládnuté stavební akce,“ řekl vedoucí oddělení investic přerovského magistrátu Zdeněk Dostál. A slavnostní otevření bude mít i duchovní rozměr. Jak prozradil tajemník magistrátu Petr Mlčoch, novým Dluhonským mostům požehná děkan z přerovské farnosti Josef Rosenberg. 
-ms-

Další články