Zde může být vaše reklama.

Hučín proti Hradílkovi: Spor není u konce ani po deseti letech

Hučín proti Hradílkovi: Spor není u konce ani po deseti letech

26. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Spor dvou bývalých chartistů Tomáše Hradílka a Vladimíra Hučína zřejmě neskončí ani po středečním verdiktu Vrchního soudu v Olomouci. Hučín neuspěl se svým odvoláním ve sporu, který se táhnejiž deset let. Podle obžaloby měl Hradílek veřejně spojovat Hučína s někdejšími bombovými útoky v Přerově, Vladimír Hučín byl ale v této kauze uznán soudem jako nevinný. Na Hradílkovi žádá omluvu a finanční satisfakci.

luneta banner

Vrchní soud v Olomouci ve středu zamítl jeho žalobu na ochranu osobnosti a dal tak za pravdu Krajskému soudu v Ostravě, který se případem zabýval opakovaně. Případ se vleče už deset let a oba bývalí disidenti si do dnešního dne ruku nepodali. Na smír to nevypadá ani po posledním líčení. Oba bojovníci proti totalitě se ocitli v soudní síni kvůli výrokům Hradílka na adresu Hučína v tisku. V jednom z článků ho nazval psychologickým teroristou a naznačoval i jeho spojení s bombovými útoky v Přerově před asi dvaceti lety. Ostravský krajský soud žalobu čtyřikrát zamítl, do věci ale dvakrát po Hučínově dovolání zasáhl Nejvyšší soud.

Hučín: Hradílek se stal užitečným troubou

Zatímco Tomáš Hradílek u soudu nepromluvil a vše nechal na svém advokátovi Tomáši Sokolovi, Hučín poskytl svoje vyjádření k letité kauze přímo v soudní síni v rámci závěrečné řeči. "Obvinění z bombových útoků je v dnešní době velmi závažné a staví mě do mimořádně negativního světla. Navíc byly panem Hradílkem vyřčeny v době, kdy jsem kandidoval do Senátu. Je důležité říci, že žalovaný Hradílek byl polistopadovým ministrem vnitra, a pomluva vyřčená takovým člověkem má jinou váhu. Stal se užitečným troubou těch, kteří si se mnou chtěli vyřídit účty," řekl Hučín.

Proti rozsudku se hodlá dovolat k Nejvyššímu soudu, kde byl podle svých slov pokaždé úspěšný.

-ms-

Další články