Zde může být vaše reklama.

Přerov hledá provozovatele trhů, které oživí centrum města

Přerov hledá provozovatele trhů, které oživí centrum města

12. 06. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Přerovské městské trhy se mají do budoucna více podobat farmářským trhům, které nabízejí sortiment zejména přírodních, domácích a rukodělných výrobků. Trhy, které se mají konat na Masarykově náměstí vždy první a třetí sobotu v měsíci, teď hledají svého provozovatele. Radní města schválili vyhlášení výběrového řízení, které bylo odstartováno v pondělí 6. června a končí 7. července.

„Trhy se budou konat vždy od 5. ledna do 30. června a dále pak od 1. září do 20. listopadu od osmi hodin ráno do čtyř odpoledne. Na Masarykově náměstí je kapacita pro čtyřicet prodejních míst a my preferujeme, aby trhovci nabízeli především ovoce, zeleninu – a výrobky z nich, dále pak potraviny, byliny, koření, kávu, vejce, pečivo, med a včelí produkty,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO). Podnikatel, který vyhraje výběrové řízení na provozování trhů, uspořádá také jarmark na historickém Horním náměstí, které skýtá prostor pro šedesát prodejních míst. Radní trvají na tom, že by na trzích pořádaných městem neměl být prostor pro levné zboží a „cetky“.

Kromě vyhlášení výběrového řízení schválila rada města také nový tržní řád. Ten už počítá s pravidelnými městskými trhy na Masarykově náměstí a s jarmarkem na náměstí Horním – a má i další úpravy. „Například jsme doplnili čtyři nová tržní místa u Kauflandu a zpřesnili tržní místo v Kratochvílově ulici, kde je osm míst – ovšem bez stánků,“ doplnil náměstek Měřínský.

V Přerově je aktuálně celkem 50 stálých tržních míst – 4 před obchodem v ulici Velká Dlážka, 4 ve čtvrti Trávník, 8 na náměstí Přerovského povstání, 4 před Kauflandem, 8 na Žerotínově náměstí, 6 v ulici Vaňkova, v Kratochvílově ulici je jich 8 a v ulici U Hřbitova rovněž 8.

-age-

Další články