Zde může být vaše reklama.

V okrajové části Michalova vznikne psí hřiště. Psi tam mohou trénovat, hrát si i volně běhat

V okrajové části Michalova vznikne psí hřiště. Psi tam mohou trénovat, hrát si i volně běhat

17. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Psí hřiště se stane od května součástí okrajové části přerovského parku Michalov. Až dosud město žádné hřiště pro psy nemělo, jedná se tedy o úplnou novinku. Na hřišti budou tři dřevěné prvky pro psí trénink i zábavu – kruhový proskok, kladina a houpačka, dále tam budou mít své místo betonové pisoáry pro psy a pítko. Hrací prvky budou jen v části plochy, zbytek má tvořit travnatá plocha, na níž se psi mohou proběhnout. Do hřiště dá město skoro čtvrt milionu korun.

„Vstup na psí hřiště bude situován z cyklostezky vedoucí z Bezručovy ulice ve směru od Biosu – jedná se o původní vstup na hřiště pro míčové hry. Část oddělené parcely tedy bude nadále sloužit pro hru s míčem, menší část už bude patřit novému hřišti pro psy. To jsme vybudovali na přání Přerovanů, kterým chybělo zázemí pro trénování i volný pohyb jejich psů,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Petr Měřínský.

Banner Florcenter

Všechny překážky a hrací prvky, které jsou na zakázku vyráběny, budou z nezávadného dřeva opatřeného impregnací a dvojitým nátěrem lazurou. Na nich mohou psovodi provozovat se psy aktivitu zvanou agility – výchovnou a zábavnou činnost, která může mít podobu rekreační hry, ale i vrcholového sportu. „První překážku bude tvořit proskok použitou motocyklovou pneumatikou, popřípadě jinou gumovou obručí. Druhým prvkem bude kladina, která je opatřena malými lištami, usnadňujícími nástup a sestup psa. Třetí bude oblíbená houpačka pro psy, která má měřit skoro 4 metry,“ nastínila Michaela Kašíková z přerovského magistrátu. Novinkou se stanou i betonové psí pisoáry s odpadkovým košem na exkrementy a pítko s mechanickým tlačítkem pro puštění pitné vody. Na hřišti bude i zázemí pro pejskaře v podobě laviček. 

„U vstupu na psí hřiště budou pravidla - a ta by měli majitelé psů dodržovat, aby nedocházelo ke kolizím. Mezi ně patří například i to, že se v prostoru mohou pohybovat psi bez náhubku a vodítka, ale při větším počtu psů se doporučuje použití náhubku,“ řekla Michaela Kašíková. Pravidla pejskaře upozorní například i na to, aby na hřiště nevodili hárající fenu, protože by mohla rozptylovat psy. A lidé by s sebou neměli nosit ani svačinu, aby jídlo psy neprovokovalo a nelákalo. „Rozhodně doporučujeme, aby lidé nechodili na psí hřiště s malými dětmi – chceme tímto zabránit problémům, protože ne všichni psi jsou zvyklí na reakce dětí,“ podotkl náměstek Měřínský.

-ms-

Další články