Zde může být vaše reklama.

V Přerově byl spáchán bombový atentát na redaktorku Deníku, na případ je uvaleno embargo

V Přerově byl spáchán bombový atentát na redaktorku Deníku, na případ je uvaleno embargo

28. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V noci z pondělí 26. listopadu na úterý 27. listopadu byl v Přerově podle dosud známých informací proveden bombový útok na redaktorku regionálních novin. Podle informací, které má Hanácký Večerník k dispozici, byla odpálena tzv. trubková bomba. Policie uvalila na případ přísné embargo.

Samotná redaktorka se zatím k útoku nevyjadřuje. "V tuto chvíli mám zakázáno poskytovat jakékoli informace," řekla pro Hanácký Večerník. Redakce dotázala Policii ČR, která zatím k případu žádné stanovisko nevydala a je pravděpodobné, že je celý případ uvaleno informační embargo. Podle našich zjištění došlo k zásahu bytu, ve kterém redaktorka bydlí. Celá ulice byla policií zablokovaná, na místě byl uskutečněn nález spousty šroubů, co proletěly oknem. Jejich nález ukazuje pravděpodobně právě na trubkovou bombu. Při útoku byl poškozen plynový rozvaděč, použitá bomba údajně měla být položena na něj.

"Mohu potvrdit, že v noci z pondělí na úterý došlo k explozi doposud neupřesněného předmětu u rodinného domu v Přerově, v současné době probíhá šetření a vzhledem k tomu, že by zveřejnění bližších informací mohlo narušit další šetření, nebudeme prozatím k případu sdělovat bližší informace. S ohledem na ochranu osobních údajů se nebudeme konkrétně vyjadřovat ani k poškozené osobě," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zjišťujeme podrobnosti.

-ms-

Další články