Zde může být vaše reklama.

Do prostějovského zastupitelstva kandiduje 13 stran, mezi nimi DSSS i republikáni

Do prostějovského zastupitelstva kandiduje 13 stran, mezi nimi DSSS i republikáni

01. 08. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po ukončení podávání kandidátních listin do podzimních komunálních voleb je jasno. Hanácký Večerník získal seznam stran, které hodlají ucházet se o přízeň voličů ve volbách do prostějovského zastupitelstva.

Kromě stran současné koalice ČSSD – KSČM a hnutí Pévéčko jdou do voleb i další strany, které již působí v zastupitelstvu – KDU-ČSL nebo ANO 2011. ODS si do názvu připsala „nezávislé osobnosti města Prostějova“. Do společného sdružení Na rovinu se spojila TOP 09 s Piráty, Zelenými a hnutím Starostové a nezávislí. Naproti tomu kandidátku Změnu pro Prostějov reprezentují především současní zastupitelé Jan Navrátil, Hana Naiclerová, František Fröml nebo František Švec.

Nováčkem na komunální scéně je hnutí SPD – Tomio Okamura v čele s podnikatelem Martinem Křupkou nebo Moravské zemské hnutí, které se před časem oddělilo od Moravanů.

Mezi malými stranami vyniká Sdružení pro republiku – Republikánská strana Čech, Moravy a Slezska nebo Dělnická strana sociální spravedlnosti. Ta navazuje na soudně rozpuštěnou Dělnickou stranu.

Poprvé kandiduje také hnutí JAUNER Československo 2018, které založil neúspěšný kandidát do Senátu za antisemitskou Národní demokracii Václav Šimek.

Jakub Čech

 

SEZNAM KANDIDUJÍCÍCH STRAN

Pévéčko

ČSSD

SPD – Tomio Okamura

SPR-RSČMS

ANO 2011

Občanská demokratická strana a nezávislé osobnosti města Prostějova

KDU-ČSL

KSČM

Na rovinu

DSSS

Moravské zemské hnutí

JAUNER Československo 2018

Změna pro Prostějov

Další články