Zde může být vaše reklama.

Jakub Čech oceněn Novinářskou cenou

Jakub Čech oceněn Novinářskou cenou

05. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Speciální ocenění poroty Novinářské ceny si za své články pro Hanácký Večerník odnesl náš redaktor Jakub Čech. Ten jako novinář upozornil na řadu kauz v Prostějově, v roce 2017 publikoval zhruba dvě stovky článků.

Vyhlášení Novinářské ceny za rok 2017 proběhlo 3. května v pražském Divadle Archa. Ceny byly udělovány v několika kategoriích, a to jak za psanou, tak i audiovizuální žurnalistiku. V kategorii regionální žurnalistiky si speciální ocenění vydobyla série článků Jakuba Čecha pro Hanácký Večerník.

„Porota oceňuje obdivuhodné nasazení mladého muže, který dokáže jasně a výstižně pojmenovat problémy svého města a to v mediu, které je nezávislé a v regionu vydává jak tištenou, tak online verzi,“ zdůvodnila své rozhodnutí porota ve složení Olga Baková, Ivo Mludek a Luděk Navara.

Čech píše pro Hanácký Večerník od března 2016. Na svém kontě má několik set článků, v nichž se zabýval především situací v prostějovské komunální politice. Odhalil a poukázal na nespočet nešvarů a pochybení zdejších politiků a úředníků, učinil řadu exkluzivních zjištění, pracoval s různými zdroji. Ve svých článcích jde za pozadí problémů, které popisuje v souvislostech. Dlouhodobě se zabýval také problémy souvisejícími s řízením Muzea a galerie v Prostějově, které letos v březnu vyústily v odvolání jeho ředitele Daniela Zádrapy.

-red-

Další články