Zde může být vaše reklama.

K trestnímu oznámení na LHK se asi připojí i Olomoucký kraj

K trestnímu oznámení na LHK se asi připojí i Olomoucký kraj

01. 03. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Kauza dotací spolku LHK Prostějov bude mít zřejmě další pokračování. Poté, co se k trestnímu oznámení za dotační podvod včera oficiálně připojilo město Prostějov, učiní nejspíš podobný krok také Olomoucký kraj. Ten poskytl spolku v loňském roce dotace ve výši 1 240 000 korun a podle všeho ani tyto peníze neměly do pokladny klubu doplynout.

Trestní oznámení na předsedu klubu Michala Tomigu podal minulý týden Bohumil Vincura, který také včera rozeslal do médií otevřený dopis Michalu Tomigovi. Má být reakcí na jeho rozhovor pro prostějovské regionální periodikum, v němž podle Vincury tvrdí Tomiga nepravdy. Dopis zveřejňujeme v nezkrácené verzi.

reklama poutak

Nevážený pane Tomigo,

Opravdu s dojetím jsem si přečetl Váš článek ze dne 27. února 2017 s příhodným názvem „Nikdy jsem netvrdil, že dluhy a exekuce neexistují“. Člověk, který nezná situaci v prostějovském hokeji a Vaši osobní zaangažovanost, tak by Vás opravdu politoval a možná by do Vaší kasy přidal nějaký ten peníz.

    Dovolte mi tedy, abych Váš hokejový pláč uvedl na pravou míru. Lžete, mnohokrát jste tvrdil, že dluhy a exekuce neexistují a to v roce 2016 i v roce 2017, kdy jste písemně prohlásil, že spolek LHK Jestřábi Prostějov nejsou zatíženy žádnými exekucemi, přičemž minimálně dvě exekuce, které byly zahájeny 26.5.2015 a 23.7.2015 a byly platné nejméně do 21. února 2017. Pokud tvrdíte nestydatě opak, pak lžete veřejnosti i městu Prostějov, který Vám v roce 2016 na základě Vašich lží vydatně dotoval částkou 2.800.000,-Kč. Skutečnost od kdy a do kdy byl Váš spolek zatížen exekucemi je velmi lehce ověřitelná, stačí se informovat na EÚ v Prostějově a v Kroměříži. V roce 2017 jste se stejnou lží pokoušel získat další veřejné prostředky, což se Vám, i na základě mého trestního oznámení, zatím nepodařilo.

     Pláčete nad současným stavem hokeje a hokejové mládeže v městě Prostějov, nějak jste zapomněl na skutečnost, že Vy jste tou hlavní osobou, která za několik let dovedla zejména hokejovou mládež tam, kde je. Vy jste hlavní příčinou, že mládež LHK Jestřábi Prostějov upadá pomalu na samotné dno a z kdysi vynikající prostějovské mládeže je dnes stín. Radíte zasvěceně radním, jak a co mají dělat a že mají podporovat cíle klubu. Pokud to, co jste s mládeží dokázal za Vašeho dosavadního působení je součástí Vašeho cíle, pak jsem spokojen, že radní, doufám, nedají na Vaše rady a že Váš doslova likvidační cíl nepodpoří.

     V době, kdy množství klubů oddělilo, nebo odděluje mládež od A-týmu, tvrdíte opak a chcete majetkovou strukturu propojit. Nyní, kdy Vám doslova teče do bot, byste nejraději spojil A-tým s mládeží, neboť je to jediná cesta, jak Vy byste mohl opět rozhodovat o financích, které, na rozdíl od spolku LHK Jestřábi Prostějov, A-tým dostane. A penízky by se kutálely opět do bezedné studny a mládež by opět jen paběrkovala. Pláčete, že prostějovské děti mají k dispozici špinavé a plesnivé šatny, ale opět jste nějak opomněl, že je to zejména Vaše zásluha. Co tak například použít částky 132.495,-Kč, částku 135.452,80 Kč a částku 104.810,20 Kč, za které jste, v roce 2015 z prostředků daňových poplatníků, pro mládež nakoupil rukavice, hokejky a brusle v seniorských velikostech (k dětem se asi tyto věci nedostaly, nebo, možná čekáte, až dorostou) odplísnit, vyčistit a vymalovat šatny?

     Naprosto nestydaté je Vaše napadení zastupitelů, že SK Prostějov 1913 jim nabízí podporu při volbách. Opravdu nevím, kde berete tu drzost něco takového vypustit z úst, když celý Prostějov se baví tím, že náměstek primátorky Jiří Pospíšil, by za váš spolek položil snad i život ať se děje co se děje. Dovoluji si vás upozornit, že se zastupitelé ničeho nedopustili, že nechutný boj, lži, udání a podobně je Váš styl. Chcete zaslat Vaše udání na Prostějov 1913 svazovým funkcionářům, nebo snad výhrůžky Opavě, Uničovu nebo snad Havířovu, nebo Vám také mohu zaslat vaše čestné prohlášení o exekucích. Nebudu s tím mít žádný problém. Víte, kdyby Váš spolek fungoval řádně, nikdo by neměl nutkání zakládat jiný. A i kdyby jej založil, pak Vám do toho vůbec, ale vůbec nic není. Vás také nikdo neomezoval při zakládání toho Vašeho.

     To, že navrhujete, aby si všechny strany sedly a začaly jednat, to je, nezlobte se, z Vašich úst, naprosto směšné. Buď trpíte ztrátou paměti, nebo jste opravdu sedmilhář, jak se o Vás říká v Prostějově. Asi si nevzpomínáte na množství návrhů, které jste v minulosti dostal od SK Prostějov 1913 a asi si nevzpomínáte na svá slova na posledním zastupitelstvu, když Vy sám jste prohlásil, že žádná dohoda není možná? Pusťte si záznam…

     Vaše exekuce a falešné čestné prohlášení jsem zveřejnil já, jakož i hodně podezřelé nákupy seniorských hokejek, bruslí a rukavic. Nejsem radní, nejsem politik, nejsem člen SK Prostějov 1913. Jsem jen obyčejný člověk, který mnoho let pozoruje kam až jste dovedl prostějovskou mládež, jak se stále vykrucujete, lžete a manipulujete s veřejným míněním.  Ptáte se, proč by se veřejnost měla touto otázkou zabývat? Na to je jednoduché odpovědět. Je to proto pane Tomigo, že se ucházíte o peníze občanů Prostějova, které pocházejí z jejich daní. Hospodářem těchto peněz je radnice. Takže jak radnici, tak i občany musí zajímat, kdo, jak a s jakými výsledky jejich peníze utrácí.

     Zajímavé, že po dočtení článku jsem nezaregistroval ani jediné přiznání chyby z Vaší strany, všichni ostatní jsou špatní, podvedli vás, bojují proti Vám, město Vám neoprávněně sype peníze, ale nezakázalo vznik jiného klubu, vaši věřitelé Vás poškodili, exekutoři Vás poškodili, a Vy, spása Prostějovského hokeje ještě nabízíte geniální řešení, místo generálního managera, další funkce v předsednictvu. Nezlobte se na mne pane Tomigo, ale kdo by s Vámi chtěl spolupracovat? Vždyť i Vaši fanoušci A-týmu chodí na zápasy s dresy SK Prostějov 1913, založili si vlastní web, kde výkřiky Tomigo ven, jsou zcela normální a to ještě patří mezi Ty slušné. Já se nebudu snižovat k podobným neurvalostem, ale dovolím si závěrečnou poznámku. Pane Tomigo, pokud Vám jde opravdu o prostějovskou mládež, jak často prohlašujete, pokud Vám jde opravdu o to, aby se tyto děti dostaly zpět na takovou úroveň, jakou měly před Vámi, zanechte všech funkcí v hokeji a nechte tyto děti v klidu trénovat a bojovat za klub, na který mohou být hrdí. Na Vás, ani na zprofanovaný spolek LHK Jestřábi Prostějov již snad nikdo být hrdý nemůže….

Mgr. Bohumil Vincura ředitel Superturnaje.cz (největší web dětských hokejových turnajů)

Další články