Zde může být vaše reklama.

My všichni to zaplatíme Kino Metro: Osobní msta stála radnici 810 tisíc

Kino Metro: Osobní msta stála radnici 810 tisíc

24. 05. 2019 - 06:00

Asi každý v Prostějově zaregistroval kauzu, kdy se město zbavilo svého zaměstnance, tehdejšího produkčního kina Ivana Čecha. Co bylo účelem podivně zdůvodněné reorganizace, bylo patrné na první pohled: proti představitelům radnice dlouhodobě vystupoval jeho syn, aktivista Jakub Čech. Po třech letech se ale ukázalo, že pravda byla na straně pana Čecha.

Pan Čech nicméně svou tehdejší výpověď pro údajnou nadbytečnost ihned napadl u soudu. Ředitelka Kina Barbora Prágerová, která mu výpověď tehdy dala, do ní napsala, že práci, kterou pan Čech pro kino vykonával, nyní vykonává ona, a tudíž je nadbytečný. Na základě této formulace ale radnice usvědčila pouze sebe sama.

Město bude osobní msta stát skoro milion na odstupném
Co takové rozhodnutí znamená v praxi? Město muselo panu Čechovi doplatit veškeré dlužné mzdy, kromě toho odvést daně a povinné odvody – sociální a zdravotní pojištění. Dle sdělení samotného Magistrátu města Prostějova byla vzniklá škoda, kterou platili daňoví poplatníci, ve výši 810 926 Kč!

Město vzalo odvolání zpět, jiné řešení se nenabízelo
Současné vedení Prostějova se s panem Čechem dohodlo, že vezme odvolání proti rozsudku zpět, což bylo za situace, kdy výpověď byla dána tak diletantsky, že nemohla u žádného soudu projít, jediné možné řešení. I inspektorát práce konstatoval, že Kino ve vztahu k panu Čechovi porušilo zákoník práce, a to ještě předtím, než mu dalo nezákonnou výpověď.

Další články