Zde může být vaše reklama.

Město Prostějov se připojilo k trestnímu oznámení na Tomigu

Město Prostějov se připojilo k trestnímu oznámení na Tomigu

28. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Kauza prostějovské hokejové mládeže má zajímavé rozuzlení. Prostějovský Magistrát se podle informací Hanáckého Večerníku připojil k trestnímu oznámení na spolek LHK, který podle všeho v čestných prohlášeních ústy svého předsedy Michala Tomigy městu lhal o tom, že na něj nejsou vedeny žádné exekuce.

Bohumil Vincura podal na Michala Tomigu v minulém týdnu trestní oznámení k Vrchnímu státnímu zastupitelství v Olomouci pro opakovaný dotační podvod. Podle jeho informací se měl Tomiga dopustit podvodu tím, že v čestných prohlášeních městu lhal o tom, že na něj nejsou vedeny žádné exekuce, a dostace tak podvodně získal. Vincura vzápětí vyzval představitele Prostějova, aby se jako poškozená strana k trestnímu oznámení připojili, což se podle informací, které má HV k dispozici, nakonec stalo. Primátorka Prostějova Alena Rašková chce k celé věci poskytnout přesnější informace údajně ve čtvrtek po svém návratu z Prahy.

Celkem jde až o osm milionů od města

Občanské sdružení (spolek) LHK Jestřábi Prostějov obdržel za roky 2014, 2015 a 2016 od města na dotacích celkem skoro 8 milionů korun. V roce 2014 to bylo 2 305 000 korun, v letech 2015 a 2016 pak shodně 2 800 000 korun. Je důvodné předpokládat, že další dotace obdržel spolek z kraje, celková částka tudíž pravděpodobně přesáhla 10 milionů korun.

-vb-

Další články