Zde může být vaše reklama.

Autonehoda u Protivanova Mladík nezvládl řízení. Zraněním podlehl

Mladík nezvládl řízení. Zraněním podlehl
Ilustrační foto

foto: PČR

01. 06. 2020 - 06:01

V pátek za Protivanovem došlo ke tragické autonehodě. Devatenáctiletý řidič nezvládl řízení a naboural do kamionu. Řidič utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Spoujezdec i řidič kamionu vyvázli jen se zraněním.

Před šestnáctou hodinou na silnici z Protivanova směrem na Blansko se snažil řidič ve Škodě Octavia předjet kolonu vozidel. 

"Poté, co se zařadil zpět do svého jízdního pruhu, vyjel z důvodu nepřiměřené rychlosti a nezvládnutí pravotočivé zatáčky do protisměru. Zde čelně narazil do boční strany protijedoucího nákladního vozidla. Jeho řidič na vzniklou situaci reagoval tím, že strhl řízení vpravo, sjel do příkopu, kde po nárazu do dopravní značky pokračoval do lesního porostu, kde narazil do stromů. Při střetu s nákladním vozidlem byl osobní automobil odhozen a převrátil se na střechu," stojí v prohlášení policie.

Devatenáctiletý řidič podlehl zraněním, která při autonehodě utrpěl. Spolujezdec byl s lehkým zraněním letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Olomouci. Řidič nákladního automobilu byl ošetřen na místě a byla u něj provedena negativní dechová zkouška na návykové látky.

Celková škoda je vyčíslena na 850 tisíc korun.

Další články