Zde může být vaše reklama.

Muž z Prostějovska chtěl ubodat svou matku nožem

Muž z Prostějovska chtěl ubodat svou matku nožem

foto: Pixabay

04. 01. 2020 - 12:00

Olomoučtí kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže, který měl na Silvestra napadnout v Prostějově svou matku nožem a pokusit se jít zabít.

"Hodinu před začátkem nového roku 2020 jsme přijali oznámení o napadení ženy v Prostějově. Policisté na místo dorazili během pár minut. Podle prvotních informací došlo kolem třiadvacáté hodiny k hádce mezi synem a matkou. Spor záhy přerostl ve fyzické napadení, ve kterém muž nožem zaútočil na svou dvaapadesátiletou matku, které způsobil bodnořezné poranění," uvedl k nešťastnému případu mluvčí policie Libor Hejtman.

Zraněné ženě se podařilo útoku ubránit a z bytu utekla k sousedům. Policisté na místě okamžitě podnapilého muže zadrželi. Žena byla převezena do nemocnice v Prostějově. Na místo události byli přivolaní kriminalisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří si věc převzali.

"Motivem útoku byly pravděpodobně rodinné spory mezi matkou a synem. Obviněný muž nebyl v minulosti odsouzen pro trestnou činnost," doplnil.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby. Obviněnému muži hrozí za pokus o vraždu deset až osmnáct let za mřížemi.

Další články