Zde může být vaše reklama.

Prostějovská radnice neuvádí HV v monitoringu tisku. Stouply nám prodeje, díky!

Prostějovská radnice neuvádí HV v monitoringu tisku. Stouply nám prodeje, díky!

18. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Do pravidelných výpisů z denního tisku, které vyhotovuje prostějovský magistrát pro své úředníky i členy zastupitelstva už není Hanácký Večerník po sérii kritických textů zařazován. Kdo o tom rozhodl, není jasné, podle primátorky Raškové jsou naše články „za hranou“. Redakce rozhodnutí vedení města vítá, na Prostějovsku nám po tomto rozhodnutí stoupla prodejnost. Paní primátorce za to posíláme květiny.

reklama poutak

Výpisy z tisku zpracovávají každé všední ráno pracovnice informační služby prostějovského magistrátu. Výstupy z novin týkající se radnice a města pak mají k dispozici zaměstnanci úřadu a dostávají je i členové zastupitelstva.

Před časem však do nich přestal být zařazován Hanácký Večerník. Kdo o tom rozhodl, není veřejně známo. Orgány města se tím nezabývaly až do posledního zastupitelstva. Na něm vysvětlovala primátorka Alena Rašková (ČSSD), že nejde jen o kritičnost našich textů ve vztahu k prostějovské radnice. „Je to silně za hranou,“ uvedla Rašková, aniž by specifikovala, co jí přesně na naší práci vadí.

Prostějovský redaktor Jakub Čech to považuje za očekávatelný krok. „Vedení města se takto snaží snížit dosah našich článků například u úředníků, protože ukazujeme na problémy mocných, což se jim samozřejmě nelíbí,“ myslí si Čech.

Rozhodnutí radních je však pro Hanácký Večerník celkově výhodné. „V situaci, kdy zastupitelé a několik set úředníků nebudou dostávat naskenované noviny, tak samozřejmě počítáme se zvýšením prodejnosti našich tištěných výtisků. Z tohoto důvodu rozhodnutí paní primátorky vítáme, a jako každému, kdo nám pomohl, jí zasíláme květiny jako poděkování,“ dodal vydavatel Vlastimil Blaťák.

-red-

Další články