Zde může být vaše reklama.

Prostějovský náměstek Pospíšil se hrnul na kraj, nikdo jej ale nechtěl do koalice

Prostějovský náměstek Pospíšil se hrnul na kraj, nikdo jej ale nechtěl do koalice

19. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Komunální politik Jiří Pospíšil již vystřídal řadu stran, moci se držet umí. Dál než na prostějovskou radnici však nemíří, jeho nabídce totiž daly politické strany kandidující do krajského zastupitelstva košem.

Náměstek prostějovské primátorky Pospíšil má podle mnohých pověst kariéristy, který tvrdě jde po moci. Podle některých byl velmi aktivní v Socialistickém svazu mládeže a byl předlistopadový člen KSČ. Po revoluci se z něj stal politik ODS, který stranu opustil na začátku roku 2014 s tím, že se strana odchýlila od pravicových hodnot, kvůli nimž do ní vstupoval. Vzápětí založil hnutí Pévéčko, s nímž v komunálních volbách získal 11 % hlasů, což by se dalo označit za úspěch, ovšem v poměru k množství peněz, které „hnutí“ vložilo do kampaně, je každý ze čtyř mandátů vyšel docela draho.


ANO řeklo: Koalice ano, ale ne s Pospíšilem a Hemerkovou
Hnutí ANO, ve kterém tehdy převládali idealisté, po komunálních volbách řeklo sociální demokracii, že s ní si koalici představit dokáže, ne však s náměstky Jiřím Pospíšilem a Ivanou Hemerkovou, kteří byli činní v Občanské demokratické straně...

Pokračování v tištěném Hanáckém Večerníku 20.10.2016

Další články