Zde může být vaše reklama.

Sebevědomý náměstek Pospíšil ztrácí půdu pod nohama: Zákon 106 mu nic neříká?

Sebevědomý náměstek Pospíšil ztrácí půdu pod nohama: Zákon 106 mu nic neříká?

16. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Kauza prapodivného pronájmu prostějovského Manthellanu nekončí. Zodpovědný náměstěk prostějovské primátorky Jiří Pospíšil byl poté, co se vyvlékl ze zdopovězení nepříjemných otázek položených mu Hanáckým Večerníkem, dostat tytéž otázky oficiálně od naštvané opoziční zastupitelky Hany Naiclerové. A nezodpověděl je v zákonné lhůtě!

Celá kauza tak už nabývá až pitoreskního rozměru vymlouvání se a schovávání se ze strany navenek sebevědomého náměstka. Opoziční zastupitelka Hana Naiclerová, které se dotklo, že Pospíšil nejeví ochotu zodpovědět položené dotazy, je sepsala a zaslala je oficiálně 22. ledna Pospíšilovi k zodpovězení. "Otázky byly položeny formou žádosti o informace. Na tu je nutno podle zákona 106 odpovědět do patnácti dnů. Dodnes žádná odpověď nedorazila. Je naprosto zjevné, že pan náměstek buď nezná zákon, nebo ho vědomě porušuje," říká rozhořčená Naiclerová. Podle všeho lze sice předpokládat, že Pospíšil "nějaké odpovědi" připraví ve třicetidenní lhůtě pro zastupitele, to ale nic nemění na tom, že lhůtu za zákona 106 propásl.

Nač jsme se ptali pana náměstka? Na tohle

1. Byl jste v době, kdy se rozhodovalo o  smlouvě s Manthellanem, členem Rady města?
2. Znal jste závěry analýzy Dr. Bezuchy? Případně, proč jste ji nedal k dispozici zastupitelům a veřejnosti?
3. Věděl jste, že komise neurčila pořadí nabídek, přestože to tak bylo zastupitelstvu i radě prezentováno?
4. Jak navrhujete řešit situaci, kdy v hodnotící komisi působil Ing. Baláš, který radě zatajil skutečnost, že Manthellan nepředložil nejlepší nabídku, ačkoliv jako předseda hodnotící komise věděl, že nebyly určeno pořadí? Budete žádat Balášovu rezignaci?
5. Jste schopen prokázat pravdivost Kotrysova tvrzení před soudem, že Prior předložil nejhorší nabídku? Pokud ne, jaké z toho vyvodíte důsledky?
 

S ohledem na vývoj kauzy přidáváme otázku také paní primátorce Raškové

Paní primátorko, pokud je zjevné, že váš náměstek (kromě toho, že se vyhýbá odpovědi) prokazatelně porušuje zákon, dokážete najít odvahu ho odvolat z pozice náměstka?
-vb-

Další články