Zde může být vaše reklama.

Sušenka z Vyškovska obsahující THC ho měla víc, než je limit

Sušenka z Vyškovska obsahující THC ho měla víc, než je limit

02. 06. 2019 - 18:00

Všichni jistě z obchodů známe sušenky, čokolády a další pochutiny, které se už na obalu chlubí tím, že obsahují konopí. Samozřejmě na to existuje limit, ne všem se ho ale daří dodržovat. Buď schválně, nebo nedopatřením.

Podobně je na tom devětatřicetiletý muž z Vyškovska, kterého policisté vyšetřují z přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. A jak celá situace vznikla? "Obviněný muž se přestupku měl dopustit tím, že z nedbalosti schválil, vyrobil a na trh uvedl potravinářský výrobek s nadlimitním množstvím konopného listu," uvedl mluvčí policie František Kořínek.

Odborníci při zkoumání zjistili, že jedna takto vyrobená tyčinka obsahuje několikanásobně vyšší množství látky tetrahydrocanabinol, než je povolené zákonem. Podle platných norem se tedy jedná o potravinu, která škodí zdraví. Pokud policisté při vyšetřování prokáží, že je muž vinen a odsoudí ho, může jít výrobce závadné tyčinky až na šest měsíců do vězení. Hrozí mu však také zákaz činnosti a propadnutí majetku.

 

Další články