Zde může být vaše reklama.

V Prostějově se bude v sobotu podepisovat petice Milion chvilek pro demokracii

V Prostějově se bude v sobotu podepisovat petice Milion chvilek pro demokracii

18. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Petice mířící proti působení velkopodnikatele a bývalého agenta komunistické Státní bezpečnosti Andreje Babiše v čele české vlády získala už téměř čtvrt milionů podpisů. Akce Milion chvilek pro demokracii pokračuje sbíráním podpisů v Prostějově už v sobotu 19. května.

Signatáři výzvy Chvilka pro rezignaci považují za nepřijatelné, že v čele země stojí trestně stíhaný člověk, agent Státní bezpečnosti. Na mysli mají premiéra v demisi Andreje Babiše, předsedu hnutí ANO 2011, které vyhrálo poslední sněmovní volby se ziskem 29,64 % hlasů. Kampaň organizuje spolek Milion chvilek a podpořila ji celá řada známých osobností, například herci Jan Svěrák, Jiří Suchý, Vojtěch Dyk, vědec Ivan Štampach nebo pomocný biskup pražský Václav Malý.

Sběr podpisů proběhne i v Prostějově. Petiční stánek bude umístěn v sobotu 19. května od 10 hodin u obchodní galerie Zlatá brána.

„Cílem projektu je a to vysvětlujeme i lidem, je, že by člověk neměl mlčet a měl nahlas projevit svůj názor na situaci a že hlas lidu pořád ještě platí a neměli bychom se vzdávat. Pro někoho možná naivní myšlenka, ale třeba já si za ní stojím,“ vysvětluje aktivistka Lucie Spáčilová, která sobotní sběr podpisů organizuje. Dodala, že petice má pořád smysl i přes současné vyjednávání o nové vládní koalici. Tu chce premiér v demisi Babiš sestavit se sociálními demokraty s podporou komunistů. Rozhodnout má nyní vnitrostranické referendum v rámci ČSSD.

 

Jakub Čech

Další články