Zde může být vaše reklama.

Vyhrocená situace s dotacemi pro LHK: Tomiga lhal v čestném prohlášení

Vyhrocená situace s dotacemi pro LHK: Tomiga lhal v čestném prohlášení

22. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Primátorka Prostějova Alena Rašková byla vyzvána, aby se připojila k trestnímu oznámení na šéfa spolku LHK Jestřábi Michala Tomigu. Ten podle dokumentů, které má redakce k dispozici, prokazatelně lhal, když v čestném prohlášení v žádosti o dotace městu napsal, že spolek nemá exekuce. Kvůli podezření z dotačního podvodu na něj nyní šéf společnosti Superturnaje.cz podal trestní oznámení.

"Naše společnost se věnuje mládežnickému hokeji už dvanáct let, ale nikdy jsem se nesetkal s ničím takovým," řekl nám Bohumil Vincura ze společnosti Superturnaje. Podařilo se mu údajně doložit dokonaný trestný čin dotačního podvodu, kdy šéf mládeže LHK Jestřábi Michal Tomiga výslovně uvedl v čestném prohlášení, přiloženém k dotační žádosti, že na spolek nejsou vedeny žádné exekuce. Nemluvil ale pravdu.

Exekuce totiž ve zmíněném roce 2015 byly na jeho spolek vedeny minimálně dvě. Jedna u Mgr. Lenky Černoškové na částku 362 132 korun včetně příslušenství, druhá u Exekutorského úřadu Kroměříž na sumu 441 536 korun (neznámo, zda s příslušenstvím, nebo bez). "Je irelevantní, zda byly tyto pohledávky třeba částečně umořeny. Pan Tomiga se dopustil dokonaného trestného činu dotačního podvodu, a to letech 2015 a 2016, a pokusu o dotační podvod v roce 2017," komentuje věc Vincura.

Primátorka byla vyzvána, aby se připojila k trestnímu oznámení

Primátorka Prostějova Alena Rašková byla Vincurou vyzvána, aby se připojila k podanému trestnímu oznámení. To bylo podáno včera na Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, Z pozice primátorky města, které bylo žádostmi de facto podvedeno, by tak z titulu své funkce učinit měla.

-ms-

Další články