Zde může být vaše reklama.

Zemřel prostějovský zastupitel Václav Kolář

Zemřel prostějovský zastupitel Václav Kolář

15. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V sobotu ráno zesnul bývalý ředitel prostějovského Reálného gymnázia a dlouholetý zastupitel Václav Kolář. Pozůstalí to oznámili na jeho facebookovém profilu. Bylo mu sedmdesát let.

Václav Kolář po středoškolských studiích vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Na Střední průmyslové škole oděvní učil devatenáct let, po revoluci přešel na Gymnázium Jiřího Wolkera. V roce 1994 se stal ředitelem Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova, kde setrval až do důchodu, kam odešel v roce 2010.

Byl činný i politicky, nejprve v Občanském fóru a poté kandidoval jako nezávislý na kandidátkách středopravicových stran.  U voličů byl vždy oblíbený, v komunálních volbách pravidelně předčil ostatní kandidáty velkým množstvím preferenčních hlasů. „Vždy jsem zastával důležité hodnoty, jakými je slušnost v mezilidských vztazích, úcta k lidem a k nezpochybnitelným hodnotám, které je třeba chránit v tomto rozkolísaném světě,“ charakterizoval sám sebe Kolář ve stručném profilu na webu TOP 09, za niž v zastupitelstvu působil. Na jeho místo pravděpodobně nastoupí Marek Moudrý, první náhradník TOP 09.

„Bude nám chybět jeho filosofický nadhled a humor i cit pro řadu věcí. Celé rodině jménem města Prostějova vyjadřuji upřímnou soustrast. Místo a čas posledního rozloučení rodina upřesní," potvrdila primátorka města Alena Rašková.

Aktualizováno 16.4.: Na Wikipedii byla Václavu Kolářovi vytvořena stránka, kde je jeho podrobný životopis.

 

Jakub Čech

Další články