Zde může být vaše reklama.

Zuzana Bratterová rezignovala na mandát krajské zastupitelky

Zuzana Bratterová rezignovala na mandát krajské zastupitelky

17. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Ředitelka domova pro seniory a manželka prostějovského náměstka primátorky Pavla Smetany Zuzana Bratterová (ČSSD) se vzdala mandátu krajské zastupitelky. Důvodem je podle našich informací střet zájmů a neslučitelnost funkce ředitelky krajské organizace a zastupitelky.

Písemné oznámení rezignace Zuzany Bratterové obdržel hejtman Olomouckého kraje Oto Košta dne 10. února. Důvodová zpráva pro krajské zastupitele, kteří budou brát tuto informaci na vědomí, o důvodech, proč se k tomuto kroku sociálně demokratická politička rozhodla, mlčí. Problém je však zřejmě v zákoně o volbách do zastupitelstev krajů. „Funkce člena zastupitelstva je neslučitelná s funkcí statutárního zástupce právnické osoby zřízené nebo založené krajem, anebo v níž má kraj majetkovou účast,“ říká zákon nekompromisně. Zuzana Bratterová je totiž ředitelkou Domova pro seniory Jesenec, který zřizuje právě Olomoucký kraj.

hvrek

Nevěděla tedy Zuzana Bratterová o podmínce, která je v české legislativě už léta, před volbami? Podle všeho věděla, ale byla si jista, že se po volbách stane náměstkyní hejtmana a z funkce ředitelky domova seniorů bude uvolněna. To se nestalo, podle všeho to bylo způsobeno neschopností vést vyjednávání uvnitř ČSSD, kde se proti ní někteří straníci postavili. Za prostějovský okres se do funkce náměstka hejtmana nakonec dostal dřívější starosta Kostelce na Hané Ladislav Hynek.

Redakce Hanáckého Večerníku bude bedlivě sledovat, zda se Zuzana Bratterová neobjeví v některé dozorčí radě či představenstvu krajských firem, jak naznačil náš zdroj obeznámený situací v místní politice.

Jakub Čech

Další články