Zde může být vaše reklama.

Odpočíváváme dny do koncertu Michaela Boltona. Už 9. srpna!

Odpočíváváme dny do koncertu Michaela Boltona. Už 9. srpna!

foto: archiv

18. 07. 2019 - 13:00

Americký zpěvák a skladatel Michael Bolton, mezi jehož úspěchy patří prodej více než 75 milionů alb, šest cen American Music Awards a dvě ceny Grammy Awards, vystoupí 9. srpna v olomoucké Korunní Pevnůstce. Michael Bolton na koncertu odehraje lety ověřené hity a představí i nové skladby. Na co se těšit?

Boltona si jeho fanoušci pamatují hlavně díky lehkým baladám a mírně nakřáplému hlasu. Zpěvák, který debutoval roku 1983, obdržel také dvě ceny Grammy.
Začínal s rockovou kapelou Blackjack a první sólové album se jmenovalo Michael Bolton (1983). Slavnější je pozdější Soul Provider. Zazpíval si s mnoha slavnými jmény, ať už je to José Carreras, Ray Charles, Céline Dion, Plácido Domingo, Renée Fleming, Wynonna Judd, BB King, Luciano Pavarotti, Percy Sledge nebo Zucchero. Na Pevnůstku s sebou přiveze i největší hity své kariéry včetně When A Man Loves A Woman, How Can We Be Lovers nebo Said I Loved You...But I Lied.
Bolton se narodil v roce 1953 v židovské rodině v New Havenu. V dětství k jeho úspěchům patřilo zařazení do sboru, kdě měl povinnosti vokalisty. Svou první smlouvu s hudební společností podepsal v patnácti a své první veřejné vystoupení měl začátkem 70. let s rockovou kapelou nazvanou Blackjack, kde působil i s budoucím kytaristou skupiny Kiss Brucem Kullickem.
Skupina se vydala i na turné s Ozzym Osbournem. Sólovou kariéru odstartoval v roce 1983, jeho prvním významným hitem se stala píseň How Am I Supposed to Live Without You a také světoznámý hit Gloria.
Často spolupracoval i se zpěvačkou Laurou Branigan a spolu také vydali song nazvaný I Found Someone v roce 1985. Bolton poté psal písně jak pro sebe, tak i pro její sólovou kariéru. Psal i pro takové zpěváky, jakými jsou Barbra Streisand nebo Peabo Bryson. Zazpíval si například i s Lucianem Pavarottim, Rayem Charlesem, Lady Gaga nebo B. B. Kingem, Lonely Island na skladbě Jack Sparrow.
Jeho úspěchy čítají 53 milionů prodaných alb, dvě ocenění prestižní Grammy Awards a dvojnásobné vítězství v prestižní hitparádě Billboard Hot 100. Má také hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Další články