Zde může být vaše reklama.

Mora byla sedmá Moták: Sezona byla mírně úspěšná

Moták: Sezona byla mírně úspěšná

foto: Petr Pelíšek

05. 04. 2020 - 15:00

Hokejisté HC Olomouc nakonec obsadili v nekompletním soutěžním ročníku sedmou příčku. To je ve srovnání s předchozí sezonou pokles o jedno místo. Přesto můžou být v Plecharéně spokojení. Kohouti opět patřili v soutěži k těm, kteří jsou schopni potrápit a porážet i ta nejsilnější extraligová mužstva. „Předváděli jsme poměrně kvalitní hokej, nakonec byla sezóna mírně úspěšná,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Jak hodnotíte sezónu?
Povedl se nám vstup do soutěže, hráli jsme dobrý hokej a sbírali body. Závěr první a celá druhá čtvrtina se nám nedařily, a to hlavně doma. V domácích zápasech jsme nezískávali žádné body. Třetí, ale hlavně čtvrtá čtvrtina už byly povedené. To se nám dařilo, a za tu poslední čtvrtinu jsme udělali asi 24 bodů. Předváděli jsme i poměrně kvalitní hokej. Takže celkové sedmé místo, je sice ústup o jednu příčku oproti té předchozí sezóně, nicméně tak, jak byla ta sezóna těžká psychicky – tím, že po dlouhé době padal jeden z účastníků přímo – můžu říct, že nakonec byla sezóna mírně úspěšná.

Kdo byl největší oporou týmu a naopak kdo trošku zůstal za očekáváním?
Měli jsme hodně zraněných hráčů. Hlavně útočníků, kteří se potýkali celou sezónu s nějakými zraněními. A i když hráli, tak měli lehké, mírné zranění, které je omezovalo. Takže my jsme mnohdy měli problémy, abychom dali mužstvo dohromady v nějakém kulturním počtu, aby vůbec mohlo hrát. Takže já nemůžu říct o nikom, že by se nesnažil a že by nehrál na sto procent. Samozřejmě se našli hráči, kterým to v letošní sezóně tak moc nešlo, ale určitě to nebyl výpadek, který se nestane. To se samozřejmě stane a stát se může. Ale jsme tady od toho, abychom pracovali dál, a těch výpadků měli co nejméně.

Mezi zraněnými zůstal Petr Strapáč. Stihne začátek nové sezony?

Já myslím, že ano. Měl natažené vazy, a pokud by sezóna pokračovala, tak by určitě stihl návrat. To je právě to, kdy jsme měli tu mnohdy neúplnou sestavu. Někdy hrál i obránce Tomáš Valenta v útoku. Nebo jsme to doplňovali juniory. Nechci tím říct, že by hráli špatně, ale často jsme tu sestavu látali a neměli jsme útočnou sílu. Když se pak dostavila, když jsme měli zraněného jen Strapáče, tak jsme byli konkurenceschopní, dokázali jsme hrát se všemi týmy. Počínaje Libercem, přes Spartu, Třinec a Plzeň. Prostě se všemi těmi kvalitními kluby.

Za měsíc by ale měla začínat letní příprava. Máte připravený i nějaký alternativní plán pro případ nuceného odkladu?
Samozřejmě o tom diskutujeme, bavíme se o tom, ale ještě je brzy na nějaké plány. Uvidíme, jak to bude dál. Můžete mít připravený jakýkoliv plán, ale když vám to něco podobného zruší, tak s tím nic nenaděláte. Zatím tomu teda necháváme víceméně volný průběh. Samozřejmě bychom si přáli, abychom se na začátku května mohli sejít ke společné přípravě.

Další články