Zde může být vaše reklama.

Zaplatili za dvě chyby Prohráli jsme si to sami, řekl trenér Látal

Prohráli jsme si to sami, řekl trenér Látal

foto: Petr Pelíšek

01. 03. 2020 - 10:00

Jednu změnu v sestavě musel udělat pro utkání 23. Kola FORTUNA:LIGY v Opavě trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal. Vzhledem ke karetnímu trestu nemohl hrát defenzivní záložník Lukáš Greššák, místo něj nastoupil na tomto postu Radim Breite. Hanáci v Opavě prohráli 1:2, ale problém byl jinde, než v obsazení středu zálohy. Neproměnili totiž šance a pak zaplatili za dvě chyby.

Jak hodnotíte utkání v Opavě?
Utkání se mi hodnotí těžce. Prohráli jsme si to sami. Do zápasu jsme vstoupili v pořádku, prvních třicet minut bylo z naší strany v pořádku, měli jsme tam nějaké náznaky šancí, Hála tam měl jednu dobrou možnost. Hráli jsme celkem aktivně. Potom se dopustíme obrovské chyby. Dostaneme gól. Chvíli poté přišla druhá chyba a dostali jsme po standardce druhý gól, tam jsme nepokryli první tyč. A od toho se pak celý ten zápas odvíjel. Potom dotahujete, dotahujete… Opava se pak samozřejmě zatáhla, my jsme pak nějaké šance, měli, nemůžu říct, že ne. Ale nedotáhli jsme to.

Co chybělo ke vstřelení branky v prvním poločase? Lepší řešení v zakončení?
Tomu zápasu chyběli to neudělat chybu. To bylo jasné. Takovou chybu prostě nemůžeme udělat. Stane se, nechci nějak kritizovat Džemu, ale bylo to o té první chybě. Kdybychom pak nedostali tu druhou branku, tak jsme ještě mohli s tím zápasem něco udělat. Ale udělali jsme dvě takové fatální chyby. A na to jsme asi doplatili.

Ve druhém poločase jste měli převahu, bylo to podle vašich představ?
Tam chybělo proměnit šance. Byly tam šance, kdybychom se do zakončení nedostali, tak řeknu, že se s tím zápasem nedalo nic dělat. Zakončení tam bylo, byly tam šance. Ale bohužel jsme více než jeden gól nedali. Jsem zklamaná, zápas jsme měli zvládnout lépe. Nějaký bod jsme měli uhrát. Výkon nebyl zas tak hrozný, ale musíme se z toho ponaučit. Teď nás čeká ve středu pohár, pak v sobotu další ligový zápas s Jabloncem. Musíme jít dál.

Hráči zmínili, že je překvapilo nasazení Dediče do základní sestavy. A zrovna on nakonec rozhodl.
Rozhodlo to, že jsme udělali chyby. Samozřejmě potom šel sám na gólmana, ten roh prodloužil. Ale to, že hrál, nebyl důvod naší porážky, toho, že jsme v Opavě nebodovali. Sice uhrají míče, umí je dobře pokrýt, ale my jsme se s tím měli lépe vypořádat. Je to o chybách, ty jsme udělali a doplatili jsme na to.

Opava hrála hodně zataženě, ve druhém poločase úplně. Čekali jste, že bude mít takovou taktiku?
Ano, čekali. Ta druhá půlka byla až drtivá. Ale věděli jsme, že jakmile Opava půjde do vedení, tak to bude těžký zápas. A to se také potvrdilo. Hráče jsem nabádal, abychom do zápasu vstoupili dobře, snažili se hrát třeba na nula nula do osmdesáté minuty. Ten zápas se bude třeba lámat až v závěru. Ale bohužel, uděláte chyby a přikloní se to k soupeři.

Útočník Lukáš Juliš dal branku, skóroval opět při druhém startu za Sigmu. Byl jste s jeho výkonem spokojený?
Lukáš dal gól, nějakou analýzu zápasu si samozřejmě uděláme. Váže na sebe hráče, měl to tam těžké. Utkání si zhodnotí na videu, ale to, že jsme prohráli, nebylo o Lukášovi.

Místo Lukáše Greššáka, který měl stopku za čtyři žluté karty, hrál defenzivního záložníka Lukáš Breite. Jak se vám líbil jeho výkon?
Měl jeho úkoly, držet prostor. Pak jsem ho vystřídal, protože jsme tam chtěli dát ofenzivnějšího Gonzáleze, na šestku stáhli Housku a hráli jsme potom otevřeně. Bylo to nula dva, tak jsme to trošku riskli. Ale Breite odvedl nadstandardní výkon, s ním jsem byl spokojený.

Další články