Zde může být vaše reklama.

Domácí šampionát Olomoučtí cyklisté brali medaile

Olomoučtí cyklisté brali medaile

foto: ceskysvazcyklistiky.cz

28. 06. 2023 - 10:00

Na republikovém silničním šampionátu cyklistů se dařilo olomouckým jezdcům. Získali medaile v několika kategoriích, titul vybojovali Jakub Otruba, Pavel Bittner a Nela Kaňkovská.

Olomoucký rodák Jakub Otruba (ATT Investments) se stal šampionem v časovce v kategorii Elite. „Je to super, splnil se mi velký sen. Hodně to bolelo, ale teď převažuje radost. Horko mi vždycky dělá problém, proto jsem kvůli tomu trénoval i doma na ergometru. Vzal jsem si bundu a dlouhé kalhoty, abych si trochu zvykl na vedro, a určitě to pomohlo,“ řekl Otruba.

Olomoucký Pavel Bittner opět potvrdil, že je jedním z největší talentů současné české cyklistiky. Na domácím šampionátu na silnici získal dvě medaile – vyhráli časovku do 23 let, v silničním závodě pak vybojoval stříbro.

Titul mistra republiky v elitní kategorii získal ve slovenských Tlmačích, kde se jel český šampionát, Mathias Vacek ze stáje Trek-Segafredo. Druhé místo vybojoval v závěrečném spurtu Pavel Bittner (DSM), třetí byl Šimon Vaníček (ČEZ Cykloteam Tábor).

V závěrečném spurtu došlo bohužel až na pásce k nepříjemnému pádu a na zemi skončili Pavel Bittner, Peter Sagan a nakonec i Tomáš Bárta. Bittner se Saganem se tak oba museli spokojit s druhým místem. Oba si nechali ošetřit odřeniny, ale nemělo by to být nic vážného. „Jel jsem přímou lajnu, ale bohužel jsme se tam s Peterem nějak zahákli a šli jsme na zem. Ale i kdyby k tomu pádu nedošlo, tak Mathias byl nejsilnější ze všech a po zásluze získal titul. Ideálně si to načasoval,“ řekl Pavel Bittner pro web českého cyklistického svazu.

Ještě předtím vybojoval Pavel Bitner titul mistra republiky v časovce kategorie U23. V silničním závodě elity mu zlato o kousek uteklo.

Nela Kaňkovská vyhrála časovku juniorek. Dobře se umístili také jezdci olomoucké stáje Mapei Merida Kaňkovský. Jan Bittner, bratr Pavla, dojel třetí v časovce juniorů, bronz v závodě s hromadným startem juniorů získal Jan Podařil

Výsledky
Závod s hromadným startem
Muži: 1. Vacek (Trek-Segafredo) 4:52:03, 2. P. Bittner (DSM), 3. Vaníček (ČEZ Cykloteam Tábor), 4. Bárta (Caja Rural Seguros RGA), 5. Neuman (Elkov Kasper), 6. Babor (Caja Rural Seguros RGA) všichni stejný čas.
Junioři: 1. Král (Team Auto Eder) 2:51:20, 2. Rob. Kobr (Roman Kreuziger Cycling Academy), 3. Podařil (Mapei Merida Kaňkovský), 4. Kuba (Dukla Praha), 5. J. Bittner (Mapei Merida Kaňkovský), 6. Rubeš (Expres CZ-TUFO Team Kolín) všichni stejný čas.
Juniorky: 1. Pernická (Bike Pro Racing) 2:34:15, 2. Müllerová (TUFO Pardus Prostějov), 3. Douděrová (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) obě stejný čas.

Časovky
Muži (46 km):1. Otruba (ATT Investments) 54:21, 2. Petr Kelemen (Tudor Pro Cycling Team) +23, 3. M. Vacek (Trek-Segafredo) +54.
Muži do 23 let (34,5 km): 1. P. Bittner (DSM) 41:46, 2. Řeha, 3. Telecký oba +1:10, 4. Přidal (vš. Elkov Kasper) +1:20, 5. Voltr (RRK Group Pierre baguette BE) +2:23.
Junioři (23 km): 1. Šumpík (Roman Kreuziger Cycling Academy) 27:57, 2. Král (Auto Eder) +59, 3. J. Bittner (Mapei Merida Kaňkovský) +1:03, 4. Rubeš (Expres CZ-Tufo Team Kolín) +1:34, 5. Bárta (Auto Eder) +1:40.
Juniorky (11,5 km): 1. N. Kaňkovská (CC pave 76) 16:15, 2. Douděrová (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) +3, 3. Kovaříková (Ústecké centrum cyklistiky) +10, 4. Pittnerová (Mapei Merida Kaňkovský) +17, 5. E. Hanáková (Hanak sisters cycling academy) +20.

Další články