Zde může být vaše reklama.

Sigma vyhlásila tiskovku, a pak ji zase zrušila. Podle všeho padl další kupec

Sigma vyhlásila tiskovku, a pak ji zase zrušila. Podle všeho padl další kupec

09. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Fotbalový klub Sigma Olomouc svolal ve středu na tento pátek tiskovou konferenci, v pondělí ji ale zase zrušil. Podle informací, které má Hanácký Večerník k dispozici ze zdrojů blízkých klubu, byla jednání s investorem Lukášem Urbancem po půl roce ukončena. Oficiální důvod zatím není známý, mohl by jím být ale fakt, že zájemce podle dostupných veřejných zdrojů zkrátka nemá dost peněz.

O jednání s Lukášem Urbancem, jednatelem společnosti U plus U, se v Olomouci vědělo poměrně dlouho. "Klub na jednu stranu nepouštěl ven prakticky žádné informace, na druhou stranu si dával záležet na tom, aby se o tom vědělo. Jak jinak si vysvětlit všechna ta posezení v Restauraci Gól, aby nás všichni co nejvíce viděli," sdělil Večerníku zdroj blízký klubu. Postupem času tak vznikala celá řada fám, například ta, že za Urbancem stojí ve skutečnosti Alois Hadamczik (psali jsme zde).

luneta banner

Sigma svolala tiskovku. A pak ji zase zrušila...

Skutečným důvodem ukončení jednání s Lukášem Urbancem ale bude nejspíš skutečnost, že zkrátka nemá dost peněz. Urbancova firma U plus U vykázala za rok 2016 zisk ve výši přibližně 8 a půl milionu korun. To pravděpodobně není dost na to, aby dokázala bez potíží koupit olomoucký fotbalový klub. V tomto případě se hovoří o kupní ceně na úrovni okolo 32 milionů na ruku za 51 % Gajdových akcií, a potom dalších 15 milionů každý rok. Aby měla společnost U plus U na podobnou akvizici, musela by mnoho let odkládat veškerý zisk jen k tomuto účelu, což ale podle veřejně dostupných zdrojů nebylo možné - před přibližně deseti lety totiž podle portálu justice.cz čelila hned několika exekucím (zde). Současně ale z klubu prosákla informace, že Jaromír Gajda vedle sebe nesnesl nového ředitele.

Fotbalový klub svolal minulý týden tiskovou konferenci, na které zřejmě chtěl o nejnovějším vývoji vyjednávání informovat, ta ale byla v pondělí zrušena. Zjišťujeme podrobnosti.

-vb-

Další články