Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE doma s Nymburkem padli

Basketbalisté BK REDSTONE doma s Nymburkem padli

foto: Petr Pelíšek

22. 04. 2024 - 20:35

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko hráli třetí utkání čtvrtfinálové série Kooperativa NBL proti Nymburku doma. Po dvou prohrách na palubovce soupeře Hanáci podlehli v prvním duelu v Čajkaréně. Další zápas se hraje v úterý od 18 hodin.

Hostující favorit se podle předpokladů dostal hned na začátku do vedení, Olomoucko ale dokázalo odpovědět a na konci 7. minuty vyrovnalo na 8:8 po nájezdu Feštra. V závěru čtvrtiny přesto Nymburk odskočil na 19:13, když proměnil dvě trojky v řadě.

Na konci 11. minuty už hosté měli na své straně náskok devíti bodů po tříbodové akci Mathona. O chvíli později trefil střelu z dálky Bohačík, k němu se přidal Sehnal a domácí rázem prohrávali 17:32 a brali oddechový čas. Nymburk v jednom okamžiku vedl o devatenáct bodů, hráči BK REDSTONE však dokázali snížit na 29:38, pak ale polabský celek zabral a v poločase vedl při stavu 59:38 o jednadvacet bodů.

Po třech minutách druhého poločasu už Olomoucko prohrávalo 40:68, rychle ale snížili na 50:70. Ve 26. minutě dokonce na chvíli stáhlo rozdíl pod dvacet bodů, po dalším hostujícím náporu ale Nymburk svůj náskok natáhl na 80:53 a kontroloval průběh zápasu. Deset minut před koncem domácí prohrávali 57:82 a navíc museli dohrávat bez Klepače, kterého spoluhráči museli po jednom ze soubojů odnést z palubovky.

V poslední čtvrtině se domácí snažili nedostat stovku, ani to se nepodařilo. V polovině předposlední minuty se trefil z dálky Novák a stanovil konečný výsledek, který Nymburku přinesl postupový mečbol.

„Nymburku se dařilo střelecky, a pokud bude hrát stejně jako dnes, bude v play – off těžce k zastavení. Naši hráči ale dali do zápasu maximum. Proti nejvýše nasazenému soupeři odvedli dobrou práci a nemají žádný důvod, aby odcházeli se svěšenými hlavami,“ řekl Andy Hipsher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

„Nemá smysl spekulovat o tom, jak jsme na tom se silami. Tohle je play-off, musíme to zvládnout. Snažili jsme se, co to šlo. Už kvůli fanouškům, kterých přišlo opravdu hodně. Z jejich podpory máme radost, budeme se snažit, abychom Nymburk alespoň jednou doma porazili,“ uvedl pivot BK REDSTONE Dominik Žák.

BK REDSTONE Olomoucko – Nymburk 70:102 (13:19, 38:59, 57:82)

Nejvíce bodů: Vogt 15, McBrayer 14, Bailey a Feštr po 12 - Bohačík 20, Tůma 17, Sehnal 16. Stav série: 0:3.

Další články