Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE padli s Nymburkem i počtvrté

Basketbalisté BK REDSTONE padli s Nymburkem i počtvrté

foto: bkredstone.cz

23. 04. 2024 - 22:26

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko i ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off Kooperativa NBL prohráli s Nymburkem a sezóna pro ně skončila. Favoritovi podlehli 72:107. Sérii prohráli 0:4 a obsadili konečnou osmou příčku.

V prvních třech minutách pálili hosté výhradně z dálky a po čtyřech minutách Olomoucko prohrávalo 5:12 po čtyřech inkasovaných trojkách. Soupeři nic nedarovali, i tak ale už v 6. minutě poprvé prohrávali dvouciferným rozdílem – 10:20. Nymburk své vedení postupně navyšoval, na přijatelný stav 19:31 snižoval střelou současně se sirénou McBrayer.

Hráči polabského výběru i v další části úvodního poločasu ukazovali, že chtějí celou sérii ukončit v nejkratším možném termínu a rychle odskočil na rozdíl sedmnácti bodů. Domácí se dokázali zvednout, snížili na 29:42, pak ale třikrát v řadě přišli vlastní vinou o míč a možnost duel více zdramatizovat. Únava z náročné sezony si vybírala svoji daň a tomu odpovídal poločasový výsledek 37:54.

Po třetí čtvrtiny nastoupili Hanáci s cílem obstarat důstojnou rozlučku s vlastními fanoušky, které potěšila několika pěknými koši. Ani příliš nevadilo, že jejich deficit postupně narůstal a deset minut před koncem se zastavil na čtyřiatřiceti bodech.

Střetnutí se dohrávalo v uvolněné atmosféře a stovka padla ve 36. minutě po koši Nováka – 62:100. Na palubovku se postupně dostali téměř všichni hráči obou soupisek a v poslední minutě dohrávali za potlesku fanoušků, kteří se pro tuto sezonu rozloučili s Čajkarénou.

„Nepodařilo se nám navázat na první dva zápasy. Soupeř se připravil na naši zónovou obranu a v mezihře nás rozběhal. Bylo to pro nás hodně náročné, únava se stupňovala a tomu odpovídá i poslední výsledek. Celková porážka 0:4 na zápasy je hodně těžká, ale musíme se s ní smířit. Konečně se nám podařilo postoupit do play – off, s tím jsme spokojení,“ řekl Lukáš Feštr, kapitán BK REDSTONE Olomoucko.

„Olomoucko to mělo složité. Před sérií přišlo o klíčového hráče, dnes nemělo k dispozici ani Klepače, který sehrál důležitou roli v předkole. Ale odvedli dobrou práci, v prvních dvou zápasech nám to ztížili a jestli se nepletu, tak poprvé za poslední dobu postoupili do play-off. Zaslouží si ocenit. A já jsme rád, jaký jsme proti nim uhráli výsledek. Všichni jsme velmi motivovaní a chceme uspět. A budeme se snažit, jak to jen bude možné, abychom vyhráli všechny zápasy. Uvidíme, jestli nám to naši soupeři dovolí,“ řekl Francesco Tabellini, trenér Nymburka.

BK REDSTONE Olomoucko - Nymburk 72:107 (19:31, 37:54, 56:90)

Nejvíce bodů: McBrayer 21, Vogt 16, Bailey 14 - Sehnal 17, Kovář 15, Kříž 14, Gordon 12, Stephens 11, Mathon 11. Rozhodčí: Matějek, Kučírek, Linhart. Fauly: 13:16. TH: 22/15 - 15/10. Trojky: 5:17. Konečný stav série: 0:4.

Další články