Zde může být vaše reklama.

Vítězná tečka za podzimem Béčko SK Sigma vyhrálo v Brně, rozhodl Fiala

Béčko SK Sigma vyhrálo v Brně, rozhodl Fiala

foto: Petr Pelíšek

11. 11. 2023 - 18:48

V posledním kole podzimní částí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mělo béčko SK Sigma Olomouc těžký úkol. Ale dokázalo si s ním poradit. Hanáci v Brně uhlídali nejlepšího střelce soutěže Jakuba Řezníčka a brali všechny tři body. Rozhodl o tom osm minut před koncem útočník Jan Fiala.

V 5. minutě zakončoval Šíp, ale míč poslal jen do rukavic brankáře Berkovce. Domácí kontrovali po čtvrthodině přímým kopem Potočného, který střelu zakroutil přímo na gólmana Stoppena. Ve 20. minutě Šíp po brejku uvolnil Fialu, jehož střílený centr proletěl malým. Ve 42. minutě pak Pachlopník nevyzrál na Stoppena. Sigma kontrovala protiakcí Fialy, ten si na hrotu pokryl míč proti poslednímu obránci a vystřelil nad. Na úvod druhé půle jako první zahrozili domácí, kdy chaosu ve vápně Sigmy využil Alijagič, vypálil z otočky, ale Stoppen byl ve střehu. Hosté kontrovali Šípem, který ovšem přestřelil. Po hodině vytáhl hlavičku Řezníčka brankář Stoppen na roh. Osm minut před koncem pak rozhodla Sigma. Fiala se uvolnil v šestnáctce a levačkou rozhodl.

„Byl to skvělý výkon hlavně z hlediska defenzivy. Je to pro nás velká výhra, chutná sladce. Dařilo se nám dobře napadat rozehrávku soupeře a po jedné takové akci jsme dali vítěznou branku. Líbilo se mi, že jsme dokázali být dobří na balonu, i když terén nebyl jednoduchý. Snažili jsme se najít balanc mezi přímočarostí a kombinací. Kluci to zvládli skvěle, byli jsme nebezpečnější a odvážíme si zasloužené vítězství,“ řekl trenér SK Sigma B Tomáš Janotka.

FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc B 0:1 (0:0)

Branka: 82. Fiala. Rozhodčí: Dorušák – Pospíšil, Pochylý. ŽK: Pachlopník, Řezníček, Koželuh, Endl – Šíp, Fiala. Diváci: 3026.

Brno: Berkovec – Koželuh, Štěrba (46. Hellebrand), Endl, Granečný (84. Toman) - Hamza, Texl (87. Gaszczyk) - Pachlopník (46. Kronus), Alijagić (61. Smejkal), Potočný - Řezníček. Trenér Tomáš Polách.
SK Sigma B: Stoppen – Slavíček, Vepřek, Matys, F. Uriča – Hadaš (78. Grečmal), Spáčil, Langer, Šíp (80. A. Uriča) – Mikulenka, Fiala (90+2. Bednár). Trenér Tomáš Janotka.

Další články