Zde může být vaše reklama.

Hanácký Večerník 22.9. poprvé tiskem. Děkujeme, že nás čtete

Hanácký Večerník 22.9. poprvé tiskem. Děkujeme, že nás čtete

21. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

dostává se Vám do rukou první číslo Hanáckého Večerníku, týdeníku, který, doufáme, se stane Vaším oblíbeným. K jeho zrodu vedla dlouhá cesta. Prakticky celá redakce jsme „pohrobci” někdejšího Olomouckého Večerníku, kteří se rozhodli pro samostatnost, a stvořili Hanácký Večerník. Jeho první číslo se právě podařilo dokončit, a zítra, 22.9. bude k dispozici v prodejní síti PNS na území celého Olomouckého kraje a v okrese Kroměříž.

Noviny jsou plánovány jako týdeník vycházející ve čtvrtek, zpočátku ale budeme velmi pravděpodobně držet spíše čtrnáctidenní frekvenci. Důvod k tomu je čistě ekonomický. Raději začneme skromně.
Je toho obrovská spousta, co Vám chceme říci. Chceme být médiem, které tvoří pokud možno autorskou žurnalistiku, a pokud možno se vyhýbá opisování tiskových zpráv radnic a jejich PR manažerů. Tudíž chceme být čtiví, a sami přinášet témata, nikoli si nechávat témata dávat. Investigativci, kteří budou mít tohle přetěžké zadání za úkol, jsme dva - šéfredaktor a vydavatel Vlastimil Blaťák, který s drobnou přestávkou pracuje v regionální žurnalistice již od roku 2004, a kdysi stál jako redaktor u zrodu Večerníku Olomouckého. Dále  je to Jakub Čech z Prostějova, mimořádný šestnáctiletý muž (nehodí se slovo „chlapec”), kterého všichni, kteří alespoň trochu sledujete veřejné dění, jistě velmi dobře znáte. Během té krátké doby, kdy dosáhl jakés takés veřejné známosti, se už opakovaně stal terčem nenávistných jedovatých poznámek z úst těch, jimž šlape na kuří oka.  Kulturní a společenskou rubriku má na povel rocková bubenice a dobrá duše naší redakce Milena Hudcová, na kterou se také obracejte, pokud zjistíte jakýkoli problém s distribucí našich novin.
Chceme deklarovat, že celá redakce je politicky nezávislá, jakkoli se neostýchá kdykoli napsat přímo svoje postoje a názory. Ty se ovšem mohou u jednotlivých členů redakce lišit; jsme přesvědčeni, že v rámci diskuse je to dokonce žádoucí. Nefinancuje nás žádná z mocenských skupin a nikdy k tomu také nedojde. Chceme být médiem, které si vždycky rádi přečtete, protože nechodí kolem horké kaše, nebojí se vlivných, a píše věci tak, jak doopravdy jsou.

V prvním vydání přinášíme zamyšlení nad tím, proč jsou kandidátky stran v krajských volbách nudné a proč strany nemají osobnosti. Věnujeme se podrobněji důvodu, proč se v čele ANO ocitl Oto Košta, a že ANO už dopředu ví, že chce dělat koalici se sociálními demokraty. K volbám dále přinášíme rozhovor s Jitkou Chalánkovou. Samostatné redakční strany jsou věnovány Jesenicku, Přerovsku a Prostějovsku, na kterém nás zaujala kauza ředitele prostějovského muzea Zádrapy, ale také to, jak prostějovský tajemník Baláš k práci v městské firmě přišel. V rubrice Žena týdne vám představíme bylinkářku Šárku Mikmek, na společenských stranách samozřejmě nechybí Politicky nekorektní horoskop. Dlouze se věnujeme kauze tzv. "Konopné církve", kterou se podle všeho účelově snaží založit Dušan Dvořák, a ministerstvo je kategoricky proti. Na předposlední straně podrobujeme redakčnímu testu mobilní aplikaci Tříděný odpad v Olomouci, a zjišťujeme, že je úplně k ničemu.

Děkujeme, jestli si nás začnete kupovat.
Vlastimil Blaťák, vydavatel a šéfredaktor

Další články