Zde může být vaše reklama.

V Javorníku opravovali most. Vzápětí jej poškodil vandal, stačil se i podepsat

V Javorníku opravovali most. Vzápětí jej poškodil vandal, stačil se i podepsat

12. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Ani jedinou noc nevydržel nepoškozený nový beton, který měl vytvořit nový povrch rekonstruovaného mostu v Javorníku. Neznámý vandal se několik hodin po pokládce po mostě nejen prošel, ale dokonce se i „podepsal”.

videoprojektory web

Svérázný podpis „Salvator madafaka” (zřejmě míněno mother fucker) po sobě zanechal vandal v čersvě položeném betonu. Nápis je dále doplněn kosočtvercem, v betonu také zůstaly otištěny otisky bot. K události došlo koncem října, pachatel je kvůli absenci kamer doposud neznámý. Javorničtí občané přičítají poškození betonu obyvatelům místní ubytovny, důkazy ale chybí. „K podobným událostem dochází v Javorníku poměrně často. Hlavně, že zde byla zrušena policie,” svěřila se redaktorům Hanáckého Večerníku jedna z místních obyvatelek. Nejen podle jejího svědectví se při podobné stavbě v nedávné minulosti někdo po čerstvě položeném betonu neváhal dokonce i projet na kole.
Opravovaný most byl přitom proti vstupu zajištěn zábranami a plotem. Vzniklá škoda je v řádu desetitisíců korun, oprava přitom alespoň prozatím padá na vrub města.
-ms-

Další články