Zde může být vaše reklama.

JAK ROZDĚLIT MILIONY Krajští zastupitelé budou rozdělovat ušetřené stovky milionů

Krajští zastupitelé budou rozdělovat ušetřené stovky milionů

foto: Olomoucký kraj

08. 04. 2023 - 10:37

Díky rozumnému hospodaření v uplynulých dvou letech teď může Olomoucký kraj použít část finančního přebytku roku 2022 na další rozvoj a investice. Přidávat se bude do školství, sociálních služeb, sportu, kultury, cestovního ruchu i na podporu venkova. O navrženém přerozdělení úspor rozhodne na konci dubna krajské zastupitelstvo.

Od okamžiku, kdy jsme vedení kraje převzali, se chováme hospodárně, obracíme každou korunu. Snižujeme zděděný dluh, a přitom ještě investujeme a vytváříme rezervy. Aktuálně se nám podařilo vytvořit finanční přebytek, jehož část teď můžeme účelně rozdělit. Děkuji všem kolegům a kolegyním, kteří se na tomto úspěchu podíleli,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

O navýšení finančních prostředků do dotačních titulů a některých investic jednala 5. dubna krajská rada. Všechny navržené kroky ještě musí schválit krajské zastupitelstvo, které bude zasedat 24. dubna 2023.

Zásadní posílení čeká například oblast venkova, který si polepší o rovných 15 miliónů. „Celkově tak do rozvoje venkova půjde 52 miliónů korun. Je to v souladu s tím, co od začátku chceme – podpořit a zkvalitnit život na vesnicích,“ dodal hejtman Suchánek.

 

Další články