Zde může být vaše reklama.

Počasí v kraji začne připomínat jaro, bude až 15 stupňů Celsia

Počasí v kraji začne připomínat jaro, bude až 15 stupňů Celsia

foto: Pixabay

25. 03. 2021 - 06:18

Výhled počasí na příští dny v Olomouckém kraji slibuje příchod jara. Oproti předchozím dnům se výrazně oteplí. I přesto meteorologové upozorňuji, že by se ve vyšších polohách mohl objevit sníh.

Během čtvrtka bude polojasno, ráno se místy objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 10 až 13 °C, na horách bude 2 až 6 °C. Slabý proměnlivý vítr bude foukat v rychlosti 1 až 4 metry za sekundu.

V pátek bude během dne převážně oblačno, ojediněle se dají očekávat přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyšplhají mezi 10 až 14 °C. Mírný jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Sobota bude polojasná, od západu je nutné počítat s přibýváním oblačnosti, odpoledne se postupně objeví přeháňky nebo občasný déšť, později v Jeseníkách nad 700 metrů nad mořem budou srážky sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty pak rtuť teploměru vyženou mezi 11 až 15 °C. Mírný jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu, místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Další články