Zde může být vaše reklama.

Stalo se o víkendu V Jeseníkách zemřel muž. Buďte zodpovědní, žádá Horská služba

V Jeseníkách zemřel muž. Buďte zodpovědní, žádá Horská služba

foto: HS Jeseník

06. 04. 2020 - 08:36

V sobotu odpoledne při túře z Nové Vsi na Mravencovku zkolaboval muž ve středních letech. I přes snahu o jeho záchranu, zemřel. Horská služba žádá veřejnost, aby omezili výlety a byli zodpovědní. Obzvlášť pokud jsou lidé v nařízené karanténě.

O kolapsu muže rodina ihned informovala l dispečink linky 155. Přestože byla resuscitace zahájená velmi rychle, muže se nepodařilo zachránit.

„Když jsme na místo dorazili, muže už resuscitoval jeho syn. Následně jsme se zapojili my, po několika minutách posádka sanitky Zdravotnické záchranné služby a nakonec i posádka vrtulníku leteckých záchranářů z Ostravy,“ řekl Martin Chalupa, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

V horách se i přes mimořádná opatření pohybuje velké množství lidí a Horská služba žáda, aby lidé výlety omezili. „Naši záchranáři jsou stále v první linii, zasahují u mnoha nehod, a jsou přímo ohroženi eventuální nákazou. Pokud by do hor zamířil někdo zcela nezodpovědný a v nařízené karanténě, následná opatření po našem zásahu u něj by vedla k další nutné karanténě,“ důrazně varoval Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Při plném stavu zaměstnanců zajištuje Horská služba pomoc ve všech oblastech. „To ale znamená, že jsme plně vytíženi a pokud by snad někdo z našich členů přišel během akce do styku s nakaženým člověkem, budeme nuceni některé stanice uzavřít. To by ale zase znamenalo ohrožení pro návštěvníky hor i domácí obyvatele v případě nějaké nehody“ upozornil náčelník Kaller.

Další články