Zde může být vaše reklama.

Výhled počasí na příští dny? Postupně se bude oteplovat

Výhled počasí na příští dny? Postupně se bude oteplovat
Ilustrační fotografie

foto: Pixabay

11. 03. 2021 - 07:44

Podle předpovědí meteorologů, které pravidelně zveřejňují na svém webu Českého hydrometeorologického úřadu, se bude na území Olomouckého kraje postupně oteplovat směrem k neděli. Nejvyšších teplot bychom se měli dočkat v sobotu, kdy ručička teploměru ukáže až 12 stupňů nad nulou.

Čtvrtek bude ráno ve znamení polojasna, od západu však bude přibývat zataženo, na většině území kraje bychom se měli dočkat deště. Nad 1200 metrů se mohou objevit srážky smíšené i sněhové, řidiči by si měli dávat pozor na ledovku. Nejvyšší teploty se dnes vyšplhají mezi 3 až 6 stupňů Celsia, na horách bude -1 až +3 stupně. Problémy by mohl přinést silný vítr, na který upozorňují hasiči. Ten bude foukat v rychlosti s nárazy až 20 metrů za sekundu.

Během pátku můžeme očekávat zataženo až oblačno, přechodně až polojasno a místy, postupně jen ojediněle, se objeví přeháňky, v polohách nad 700 metrů smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 7 až 10 °C, na horách bude 0 až +4 stupně. Čerstvý jihozápadní až západní vítr bude foukat v rychlosti 4 až 9 metrů za sekundu, místy se dá počítat s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Aktuální předpověď na sobotu mluví o tom, že bude polojasno až oblačno. Večer pak od od západu můžeme očekávat až zataženo a ojediněle déšť, nad 1100 metrů nad mořem se postupně srážky přemění smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem nuly, konkrétně od +3 až do -1 stupně. Nejvyšší denní teploty pak na teploměru vyskočí mezi 8 až 12 stupňů. Počítat musíme opět i se silným větrem a to v nárazech až do 15 metrů za sekundu.

Oproti sobotě se v neděli zase lehce ochladí. Během dne bude zataženo až oblačno a na většině území, postupně se místy objeví občasný déšť nebo přeháňky. Nad 900 metrů, postupně nad 600 metrů nad mořem počítejte s tím, že přijdou srážky sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 stupněm Celsia. Nejvyšší denní teploty pak budou mezi 5 až 9 stupni. Mírný, postupně čerstvý jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 4 až 9 metrů za sekundu, místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Další články