Zde může být vaše reklama.

Vyjádření společnosti Plavba a vodní cesty: Lodě pod Kopečkem budou menší!

Vyjádření společnosti Plavba a vodní cesty: Lodě pod Kopečkem budou menší!

18. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Koláž Hanáckého Večerníku, na níž projíždí nákladní loď v prostoru mezi Chválkovicemi a Svatým Kopečkem, vzbudila řadu emocí. Mezi mnoha čtenáři, kteří se ozvali redakci, byl i ředitel společnosti Plavba a vodní cesty o.p.s. Tomáš Kolařík. "Ten obrázek je zcela zavádějící a všichni kolegové nad tím kroutí hlavou," napsal nám, a zaslal fotografie lodí určených pro tento český průplav. Tím současně potvrdil plány na jeho vybudování.

"Musím reagovat na nesmyslnou koláž ve vašem článku. Ten obrázek je zcela zavádějící a všichni kolegové nad tím kroutí hlavou. Nejenom že to není říční loď, ale je to loď vezoucí vrata pro největší plavební komory na Panamském průplavu. Přílohou Vám posílám fotku skutečných lodí určených pro tento český průplav," napsal do redakčního e-mailu ředitel společnosti Plavba a dopravní cesty Tomáš Kolařík.

Ilustrační koláž, kterou jsme v souvislosti se zveřejněním informace o chystané stavbě zveřejnili, tak otevřela téma, o kterém se v Olomouci dosud nemluvilo, přestože může severovýchodní část města ovlivnit mnohem více, než tzv. východní tangenta.  Děkujeme tímto panu řediteli za reakci a zveřejňujeme fotografie příkladů lodí pro tuto stavbu, které zaslal.

Vlastimil Blaťák

6

Florentina 1

Kontejner loď

RMD 1

Další články