Zde může být vaše reklama.

PŘIZNAL VRAŽDU KAMARÁDOVI Muž se naštval, že na něj křičí přítelkyně, a navždy ji umlčel

Muž se naštval, že na něj křičí přítelkyně, a navždy ji umlčel

foto: Archiv

19. 12. 2023 - 23:45

Šumperk – Velmi slabou míru tolerance projevil padesátiletý muž ze Šumperska vůči své o dva roky mladší přítelkyni, s níž si v sobotu odpoledne udělali příjemný večírek, při kterém hojně požívali alkohol. Poté, co se pohádali a žena na něj nepřestávala křičet, hodil ji na pohovku a udusil polštářem. Není zcela jasné, do jaké míry se na vraždě podepsaly vypité panáky, muži se ale po pár hodinách celá věc rozležela v hlavě a s činem se svěřil svému kamarádovi. Ten ale rovnou zavolal policii.

Policejní hlídka okamžitě vyrazila zprávu prověřit. Po pár minutách skutečně našla v bytě ženu bez známek života a také muže, který uvedl, že přítelkyni udusil,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Vypověděl, že se se ženou hádali a ta ani přes jeho opakované výzvy nepřestávala křičet. „Když se neutišila, vzal polštář, přitiskl ho ženě na obličej a dusil ji do doby, než přestala jevit známky života,“ popsal výpověď násilníka Hejtman. Motivem činu byla pravděpodobně narůstající krize ve společném životě. Muž i jeho oběť měli navíc problémy s alkoholem.

Kriminalisté z krajského ředitelství policie zahájili trestní stíhání padesátiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy a soudce jej ihned poslal do vazby. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody deset až osmnáct let.

 

 

Další články