Zde může být vaše reklama.

DVĚ NEHODY NA PŘECHODU Řidiče v Prostějově zebra nezastaví. Srazili i matku s kočárkem

Řidiče v Prostějově zebra nezastaví. Srazili i matku s kočárkem

foto: Policie ČR

05. 10. 2023 - 22:51

Prostějov - Hned dvě nehody vyšetřovali v pondělí policisté na přechodech v Prostějově. Při první řidič na zebře srazil přecházející dvojici chlapců, o pár hodin později najela řidička na přechodu do maminky s kočárkem. V obou případech na místě zasahovali záchranáři. Jeden z chlapců skončil po ošetření v nemocnici, matku s kojencem vzali lékaři na pozorování. Ani jeden z řidičů neřídil pod vlivem alkoholu.

„Dva mladíci ve věku 16 let přecházeli před osmou ráno v centru města po přechodu pro chodce. Starší muž se Škodou Fabia na semaforu nezastavil na signál „stůj“ a vjel na přechod. Auto do jednoho z přecházejících hochů narazilo a zranilo ho. Na místě mladíka zdravotníci ošetřili a poté převezli do nemocnice. K jiným zraněním nedošlo,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Proč řidič nerespektoval červenou na semaforu, policisté dále zjišťují.

Druhá nehoda se stala krátce před polednem jen pár set metrů od první. Třiapadesátiletá šoférka zřejmě zapomněla, že se na přechodu dává přednost, a najela na zebře do maminky s dítětem. „I přes prudké brždění na poslední chvíli se nepodařilo zabránit kontaktu mezi vozidlem a kočárkem,“ uvedla mluvčí. Duchapřítomná matka snad pudově držela kočárek tak pevně, že jej ani náraz vozu nepřevrátil a dítě nevypadlo na vozovku. I v tomto případě policie vyšetřuje, co stálo za velmi nebezpečnou situací, která nakonec dobře dopadla.

 

 

 

Další články